V februarju nas je prišel obiskat Grini in nas spodbudil, naj sodelujemo na ekološkem natečaju Grinijevo časnikovanje. Lotili smo se teme: Kako dobijo odrabljene stvari novo življenje. Doma in tudi v šoli ustvarimo veliko odpadkov in nekaj dobrega naredimo za naš planet že s tem, če te odpadke vsaj ponovno uporabimo, če se jim že ne moremo izogniti.

V razredu smo izdelali »lončeni« bas iz odrabljenih stvari. Uporabili smo plastični lonček od skute, ki smo jo imeli za malico, porabljene plastične slamice in  balone, ki so ostali od praznovanja.

Vsak učenec je izdelal svoj lončeni bas, s katerim je na koncu v resnici lahko zaigral.

Učenci so za to dejavnost narisali in napisali navodila, ki smo jih poslali kot prispevke za Grinijev časopis.

S skupnimi močmi smo nato naredili še plakat, ki smo ga na natečaj poslali kot predlogo za naslovnico. Na plakatu je Grini, narejen večinoma iz odpadne embalaže (okrogla papirnata škatlica od sira, zamaški). V naročju Grini drži »mini« ekološki otok, kamor skrbno odlaga odpadke, tako da jih ločuje. Tudi ta »mini« ekološki otok smo naredili iz odpadne embalaže (plastični lončki od kave, soka). V te »mini« zabojnike smo prilepili tudi prave smeti, ki sodijo v določen zaboj.

Žirija je za zmagovalno naslovnico časopisa izbrala prav naš plakat. K uspehu pa  so zelo pripomogli tudi starši, ki so pridno »všečkali« našo naslovnico.

Zelo smo veseli nagrade in komaj čakamo, da nam v rokah zašelesti pravi časopis z »našim Grinijem« na prvi strani.