AKTUALNI DOGODKI

Klikni TUKAJ za zanimivo vabilo s strani Združenja za promet pri GZS – predstavitev poklica Voznik/voznica v cestnem prometu.

Zato vabijo mlade, ki izbirajo informacije o različnih poklicih, njihove starše in tudi predstavnike šol, da obiščete njihovo stojnico na Spomladanskem obrtnem sejmu v Komendi (https://www.sejemkomenda.si/), ki bo potekal od  8.  do  10. aprila 2022 (med 10. – 16. uro) in spoznajo poklic Voznik/voznica v cestnem prometu, ki je v podjetjih trenutno med najbolj iskanimi poklici. Srečali se boste lahko z zaposlenimi, ki ta poklic že opravljajo in vam bodo zaupali, kaj jim je v poklicu všeč.

 

Če vas zanimajo tudi druge naše aktivnosti in zanimivi poklici, ki so trenutno v podjetjih najbolj iskani, si lahko ogledate tudi naše spletne strani:

https://www.gzs.si/vajenistvo/vsebina/VAJENCI-Informacije-za-vajence-in-njihove-star%C5%A1e/Promocija-poklicev ali

https://www.gzs.si/vajenistvo/vsebina/VAJENCI-Informacije-za-vajence-in-njihove-star%C5%A1e/Karierno-svetovanje-mladini ali

https://www.gzs.si/vajenistvo

 


Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana – videosrečanje

Za učence in starše, ki imajo še kakšna dodatna vprašanja glede vpisa na Gimnazijo Jožeta Plečnika Ljubljana, bomo v sredo, 24. 3. 2022, ob 16. uri pripravili videosrečanje, na katerem bodo lahko poklepetali s profesorji in dijaki in si razjasnili še zadnje dileme pred vpisom na srednjo šolo.

Ulet na Šubo


Dogodek Noč na Gimnaziji Kranj, ko osnovnošolci za eno noč pridejo na šolo in se udeležijo različnih zanimivih aktivnosti, ki jih zanje pripravijo dijaki in profesorji.

Vabljeni na zanimiv dogodek v mesecu marcu. Namenjen je vedoželjnim osnovnošolcem, ki želijo doživeti nekaj več in se skozi zabaven, zanimiv način naučiti nekaj novega.

 

 

Osnovne informacije:

Noč na Gimnaziji Kranj

Postani gimnazijec za eno noč

 1. marec 2022–26. marec 2022

PRIHOD: petek, 25. marec 2022, ob 16.00, skozi stranski vhod pri Hotelu Creina

ODHOD: sobota, 26. marec 2022, ob 12.00

 

V priponki imate dodatne informacije. Prijave sprejemajo preko spletne strani Gimnazije Kranj:

http://www.gimkr.si/domov/

 

Dodatne informacije lahko dobite pri Urši Petrič, prof. biologije na ​elektronskem naslovu ursa.petric@gimkr.si ali 031 751 440.

splet tekst 2022

flajer_noč_na_gimkr


Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik

Dodatne informacije pred vpisom za bodoče dijake in starše, ki o naši šoli potrebujejo še kakšno informacijo, vabimo na virtualno srečanje.

POZDRAVLJEN  BODOČI  DIJAK, DIJAKINJA (in starši :-))!

Še nisi povsem odločen, katero šolo oz. program izbrati ali pa si odločen, da se vpišeš k nam, pa bi rad še kaj vprašal?

V sredo, 16.3.2022, te ob 18. uri vabimo na srečanje v živo na povezavi  https://arnes-si.zoom.us/j/92943860904

Pokramljali boš lahko z našimi učitelji in dijaki.

Se vidimo!

Erika Zabret, šolska svetovalka


Klikni TUKAJ za vabilo na dneve odprtih vrat na Gimnaziji Poljane

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

SPLETNA PREDSTAVITEV ŠTIPENDIJ
za dijake in študente

[https://mcusercontent.com/e4fa89286ea2e4ecc804ea460/images/30dcd0c7-0c8a-5c
fa-0685-de9b2e026d73.png
]

v sredo, 16. 2. 2022, ob 16.30 ali v četrtek, 10. 3. 2022, ob 17. uri

Pridružite se nam na spletnem dogodku v enem ali drugem terminu, kjer boste
iz prve roke dobili vse informacije o štipendijah, ki jih dodeljuje sklad:
*   Zoisova štipendija,
*   štipendije za deficitarne poklice,
*   štipendije Ad futura za mednarodno mobilnost,
*   štipendija za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Izvedeli boste tudi, kje najdete informacije o štipendijah drugih ustanov in
kje iskati razpise za kadrovske štipendije.
Prosimo vas, da se na dogodek prijavite. Povezavo vam bomo en dan pred
dogodkom posredovali na vaš elektronski naslov.
PRIJAVA<https://sklad-kadri.us15.list-manage.com/track/click?u=e4fa89286ea2e
4ecc804ea460&id=a774d43ee9&e=e785f03c31
>

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike
Slovenije

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________novicka_porta

Po ažurne podatke o srednjih šolah tudi na Portal slovenskih srednjih šol!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Obvestilo za devetošolce in njihove starše

 

OBJAVA RAZPISA

ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2022/23

 

 

Dne 21. 1. 2022 je bil na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavljen Razpis za vpis v srednje šole za šolsko leto 2022/23: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Pred informativnimi dnevi oz. odločitvijo za vpis priporočamo:

 • Pregled razpisanih srednješolskih izobraževalnih programov – PRILOGA 1, I. POGLAVJE  (str. 2 – 10) in II. POGLAVJE (str. 19 – 22; Osrednjeslovenska regija) – Razpis za vpis v programe nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega oz. tehniškega izobraževanja in gimnazij.

 

 • Natančno preberite Informacije o vsebini prilog, informativnem dnevu po posameznih šolah in mednarodni maturi (str. 1- 3).

 

Če kdorkoli nima dostopa do omenjene spletne strani oz. do RAZPISA ali se mu porajajo nejasnosti, naj kontaktira šolsko pedagoginjo Nives Zelenjak na nives.zelenjak@guest.arnes.si ali 01/724 76 13, katera vam bom z veseljem pomagala.

 

 

In seveda NE POZABITE NA VIRTUALNE INFORMATIVNE DNEVE  v petek, 11. 2. 2022 ob 9. in 15. uri in v soboto, 12. 2. 2022 ob 9. uri.

 

Vsem kandidatom svetujemo, da si podrobno pogledajo spletne strani šol, v katere se želijo vpisati oziroma jih zanimajo.

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naslovu: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ je objavljen skupen SEZNAM VSEH SREDNJIH ŠOL, skupaj s seznamom izobraževalnih programov, ki jih te šole izvajajo, s povezavami do njihovih spletnih strani.

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Društvo AIA – Mladinski center Mengeš organizira virtualno predstavitev poklica policista, študija ter pogojev in možnosti zaposlitve v policiji v ponedeljek 7. 2. 2022 ob 18.00 preko aplikacije Zoom.

Prijave na drustvo.aia@gmail.com (z imenom in priimkom).
Po prijavi pred dogodkom prejmejo Zoom povezavo.

Poklic in izobraževalno pot do poklica bosta predstavila policista s PP Domžale.

Link do dogodka:

https://www.facebook.com/events/640194413700630/

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Gimnazija Kranj vas v petek, 11. 2. 22, in v soboto, 12. 2. 22., vabi na informativni dan, na katerem bodo predstavljena različna predmetna področja in nekaj od več kot 70 različnih prostočasnih dejavnosti.  

 

Vse informacije o informativnem dnevu bodo objavljene na spletni strani http://www.gimkr.si/za-osnovnosolce/informativni-dan/

 

Za tiste, ki imate radi pisano besedo, je na spletni strani objavljena brošura, kjer boste našli vse pomembne informacije o šolanju na gimnaziji, kakor tudi pregled dogajanja na gimnaziji v preteklem letu. 

 

Vabljeni tudi k ogledu virtualnega sprehoda po šoli, ki je prav tako objavljen na omenjeni spletni strani. Na ta način lahko že danes spoznate šolske prostore, se srečate s profesorji in dijaki ter doživite utrip gimnazije. 

 

Vabljeni k obisku informativnega dneva Gimnazije Kranj!

________________________________________________________________________________________________________________________________________

SREDNJA ŠOLA DOMŽALE vabi na informativni dan in predstavitev programov.

 

Več informacij:

Mihaela Krapež, univ. dipl. psihologinja

svetovalna služba

01/72 40 648

LETAK-SŠ Domžale

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana (BIC Ljubljana) pripravljajo Dan odprtih vrat (2. 2. 2022) in Informativni dan (11. in 12. 2. 2022) v spletnem okolju.

 

Za bodoče dijake in njihove starše bodo pripravili zanimive spletne predstavitve naših izobraževalnih programov, ki bodo potekale preko aplikacije ZOOM na posebej pripravljeni spletni strani https://info.bic-lj.si/, kjer bodo dostopne tudi povezave »v živo«.

BIC Ljubljana Živilska šola dan odprtih vrat in informativni dnevi

BIC Ljubljana Gimnazija in veterinarska šola Informativni dnevi in dan odprtih vrat

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Srednja tehniška in strokovna šola ŠC PET / predINFORMATIVNI DAN

Učencem bi želeli ponuditi čim več informacij o naših programih in sami šoli in s tem v mislih bomo organizirali on-line dogodek že pred informativnimi dnevi.

V petek, 4. 2. 2022, bomo ob 14. uri pripravili predinformativnI dan, dogodek, na katerem bomo učencem poskušali na kratko predstaviti oba programa in dogajanje na naši šoli. Odvijal se bo preko spletne platforme za avdio in video komunikacijo Zoom, na povezavi:

https://arnes-si.zoom.us/j/6969148567

V petek, 11. 2., in soboto, 12. 2. 2022, bomo na daljavo organizirali informativna dneva. Petkovo dogajanje se bo pričelo dopoldan ob 9. uri ter popoldan ob 15. uri, sobotno dogajanje pa samo v enem terminu, ob 9. uri dopoldan.

Več informacij o poteku informativnega dneva bodo učenci lahko našli na naši spletni strani.

Za vsa morebitna vprašanja smo vam in vašim učencem na voljo v svetovalni službi na telefonu 051 698 552 (ekonomski tehnik) ali 051 698 498 (tehnik elektronskih komunikacij) oziroma nam lahko vprašanja napišete na elektronski naslov: vpis@scpet.si

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Devetošolke, kandidatke za vpis v Dekliški nogometni oddelek NZS

Vabilo na Informativni dan Dekliškega nogometnega oddelka NZS (DNO) Gimnazije Šiška (GŠ) in ŠC PET (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana), ki bo potekal v petek, 11. februarja 2022.

Informativni dan bo potekal na daljavo, zato vas vabimo, da za vse informacije obiščete:

Spletno predstavitev Dekliškega nogometnega oddelka NZS:

https://www.nzs.si/Nogomet_za_vse/Igrisce/Dekliski_nogometni_oddelek

Spletno stran Gimnazije Šiška: https://www.gimnazija-siska.si/informativni-dan-2022/

Spletno stran Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije: https://www.scpet.si/

Za vse informacije in kakršnakoli vprašanja o Dekliškem nogometnem oddelku NZS (šolanje, treningi, dijaški dom, prehrana,..), se nam pridružite na zoom povezavi; z vami bomo dne 11. 2. 2022, od 12.00 – 13.00 ure. Spletna povezava na zoom predstavitev bo objavljena na spletnih straneh obeh šol.

 

Na vaša vprašanja bodo odgovarjali:

ANJA MILENKOVIĆ – koordinatorica Dekliškega nogometnega oddelka NZS

Predstavnik Gimnazije Šiška

Predstavnik Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije.

 

Dodatne informacije: Koordinatorica Dekliškega nogometnega oddelka NZS, Anja Milenković: 041 855 866, anja.milenkovic14@gmail.com

Vabilo informativni dan DNO 2022

e-DNO2022-M

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

NOVOST na Srednji šoli za gastronomijo in turizem Ljubljana – program SPLOŠNA GIMNAZIJA

 

V šolskem letu 2022/2023 bomo na Srednji šoli za gastronomijo in turizem Ljubljana poleg dosedanjih izobraževalnih programov (srednje-poklicno, srednje-strokovno in poklicno-tehniško izobraževanje ter poklicni tečaj) pričeli izvajati tudi program Splošna gimnazija. Vpisali bomo dva oddelka dijakov.

 

Za več informacij smo vam na voljo na kontaktnih podatkih, ki so navedeni spodaj, prav tako pa bomo novo možnost, ki jo ponuja naša šola, predstavili tudi na informativnih dnevnih 11. in 12. februarja 2022. Povezave do spletnih predstavitev bodo objavljene na naši spletni strani (www.ssgtlj.si).

 

Lep pozdrav

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Klepetalnica Ekonomske šole Ljubljana

 

Na Prešernovi smo se tako odločili, da še pred informativnimi dnevi organiziramo klepetalnico s profesorji in dijaki Ekonomske šole Ljubljana s sloganom Informative letos ni, zato smo tukaj mi!

 

Devetošolci bodo imeli možnost na kratko slišati predstavitev EŠL, večino časa pa bo namenjeno njihovim vprašanjem.

Klepetalnica se bo odvijala preko Teamsov in sicer v četrtek, 27.1 ob 18.uri.

Povezava do klepetalnice: https://bit.ly/3Ahbrdg

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Vabilo na spletni dogodek Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana – Ulet na Šubo

Devetošolci boste vse informacije, gradiva in predstavitve Gimnazije Jožeta Plečnika Ljubljana lahko našli na spletni strani:  https://www.gjp.si/, kjer vas bomo tudi obvestili kdaj in kako se bomo lahko preko videokonference srečali, se predstavili, predvsem pa odgovorili na vsa vprašanja, ki se učencem porajajo ob izbiri prave šole.

Za najbolj neučakane pa smo pripravili videosrečanje  »Ulet na Šubo« , ki bo potekalo v sredo, 26. 1. 2022, ob 16. uri na povezavi:

https://arnes-si.zoom.us/j/98960786187

TUKAJ klikni za ogled vabila.

 

 

 

 

GIMNAZIJA ANTONA AŠKERCA – VABILO NA DAN ODPRTIH VRAT

 Spoštovani,

bliža se čas vpisa v srednje šole. Tudi letos smo za učence devetih razredov in njihove starše pripravili DAN ODPRTIH VRAT, ki bo v četrtek, 27. 1. 2022, ob 17. uri.

Zaradi epidemioloških razmere bomo DAN ODPRTIH VRAT izvedli na daljavo.

Hvala za sodelovanje in prijazen pozdrav,

Zdenka Može Jedrejčić, ravnateljica

TUKAJ klikni za ogled vabila.

 

 

Vabilo na srečanje na daljavo in informativni dan – Gimnazija Šiška

 Spoštovani,

na Gimnaziji Šiška se zavedamo, da je izbira nadaljnje izobraževalne poti za vaše devetošolce izjemnega pomena. Ker je stik s šolami, kot smo ga bili vajeni nekoč, tudi v letošnjem šolskem letu zelo okrnjen, smo za učence že pred informativnima dnevoma pripravili srečanji, ki bosta potekali na daljavo (aplikacija Zoom).

Srečanji bosta

 

Ker si zares želimo, da nas devetošolci dobro spoznajo, smo zbrali najpomembnejše informacije o Gimnaziji Šiška na enem mestu. Prenesejo si jih lahko na povezavi TUKAJ.

Informativna dneva na naši gimnaziji bosta 11. 2. in 12. 2. 2022. Potekala bosta na daljavo, prek aplikacije Zoom. Povezave bodo objavljene na naši šolski spletni strani.

Tudi takrat bomo predstavili naše programe in podali informacije po naslednjem urniku:

 • petek, 11. 2. 2022, ob 9.00: predstavitev za športne oddelke,
 • petek, 11. 2. 2022, ob 10.30: predstavitev za splošne oddelke,
 • petek, 11. 2. 2022, ob 12.00: predstavitev za projekt z Nogometno zvezo Slovenije (fantje in dekleta),
 • petek, 11. 2. 2022, ob 15.00: predstavitev za športne in splošne oddelke,
 • sobota, 12. 2. 2022, ob 9.00: predstavitev za športne in splošne oddelke.

 

Informacije o naši šoli in vpisu učenci najdejo na naši spletni strani, v rubriki Vpis. Vabimo, da nas obiščejo tudi na:

Devetošolci, ne pozabite pa nas spremljati tudi na Instagramu in Facebooku.

Hvaležni bomo, če boste devetošolcem (seveda lahko tudi osmošolcem) posredovali naše povabilo.

Lepo vas pozdravljam,

Iztok Usenik,

Gimnazija Šiška

 

 

Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola ŠC Kranj – nova povezava za PREDSTAVITEV POKLICEV

Spoštovani,

zaradi tehničnih težav vam sporočamo novo povezavo za predstavitev poklicev SESGŠ Kranj.

Prosimo vas, da devetošolcem in staršem devetošolcev sporočite novo povezavo oziroma objavite novo povezavo na vaši spletni strani.

Predstavitev jutri, 14. 1. 2022, se bo pričela ob 17.30 uri in bo predvidoma zaključena v eni uri.

Že vnaprej se vam zahvaljujem za posredovanje nove povezave in se opravičujem za dodatne nevšečnosti.

Želim vam lep dan

Irena Dolenc

 

Topic: Predstavitev SESGŠ ŠC Kranj; 14. 1. 2022 ob 17.30

 

Join Zoom Meeting

https://arnes-si.zoom.us/j/6268914164


Društvo AIA – Mladinski center Mengeš vabi na zoom srečanje MOJA KARIERNA POT v sodelovanju s Kariernim centrom za mlade v sredo, 12. 1. 2022 ob 18. uri

Prijave na drustvo.aia@gmail.com (z imenom in priimkom). Po prijavi vam pošljejo Zoom povezavo.

Opis:

Včasih se zgodi, da obstaneš na mestu in sčasoma začneš opažati, da si nekje, kjer si ne želiš biti, hkrati pa ne veš, kaj bi lahko storil/a, da bi to spremenil/a.

 • Kako prekiniti začaran krog čakanja in ukrepati, da se zgodijo prave stvari?
 • Kako najti motivacijo za korak naprej?
 • Kakšna so praktična orodja za boljše načrtovanje (časa in ciljev)?

V odgovore na zgornja vprašanja se bomo poglobili na srečanju v sredo, 12. januarja 2022, ob 18.00 prek platforme Zoom. Zaključimo najkasneje ob 19.30.

Aktivnost je v prvi vrsti namenjena mladim, ki se odločajo za karierno pot in/ali vstopajo na trg dela, vabljeni pa tudi ostali zainteresirani.

Srečanje bosta vodili Špela Lausegger in Sabina Belc. Dogodek organizira Karierni Plac – Karierni center za mlade (Cene Štupar – CILJ), skupaj z AIA – Mladinskim centrom Mengeš.

https://www.facebook.com/events/501554421279145


 

Vabilo – dnevi odprtih vrat na Vegovi Ljubljana

Elektrotehniško- računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana – virtualni dnevi odprtih vrat na ZOOM-u, na katerih se bodo lahko učenci in starši že predhodno seznanili s šolo in programi ter povprašali, kar jih zanima.

Povezava do spletne strani: https://www.vegova.si/informacije-na-daljavo-o-vegovi-ljubljana-pred-informativnimi-dnevi/.

Vljudno vabljeni vsi, ki še raziskujejo možne smeri nadaljevanja izobraževalne poti kot tudi vsi, ki že vedo, da jih tehniške smeri zanimajo.

V ta namen so predvidena tri srečanja, vsa bodo potekala na enak način, tako da si lahko učenci in starši izberejo en termin, ki jim najbolj ustreza. Prvo srečanje bo v četrtek, 13 .1. ob 17. uri, ostala pa se bodo odvila po razporedu, ki je naveden spodaj in na omenjeni spletni strani.

Četrtek 13. 1. 2022 ob 17.00: https://arnes-si.zoom.us/j/96536137670?pwd=M0d5WFdoZjZyMWVzUHZMS0s0aXFudz09
Torek 18. 1. 2022 ob 17.00: https://arnes-si.zoom.us/j/95564836405?pwd=LytEYmN6SDQremdQRXMyM3FQWXdTUT09
Sreda 19. 1. 2022 ob 17.00https://arnes-si.zoom.us/j/94542738844?pwd=QmFadGRNRG5pVHlGL2pXa1ZDOEFWdz09

Lepo vabljeni!

Maja Pezdir, šolska psihologinja

 


 
Kua bi u lajfi? – spletna predstavitev poklicev

V preteklem letu smo skupaj z Mladinskim centrom Zagorje ob uspešno izvedli prvi spletni dogodek »Kua bi u lajfi?« – predstavitve poklicev za mladostnike in mlade po metodi Žive knjižnice.

Namen dogodka je s predstavitvijo raznovrstnih poklicev olajšati karierno odločitev mladostnikov in mladih pri izbiri nadaljnjega šolanja. Učenci osnovnih šol in dijaki se bodo imeli priložnost pogovarjali s predstavniki poklicev in tako iz prve roke izvedeli, kako je potekala njihova izobraževalna pot. Prav tako bodo slišali, kakšne prednosti določen poklic ponuja, izzive, ki jih prinaša in druge zanimivosti.

Z velikim veseljem vabimo vaše učence in dijake na spletno predstavitev poklicev to soboto, 11. 12., med 9.30 in 13.00.

Ne zamudite priložnosti, da se vam ponudijo nove možnosti!

Informacije o dogodku lahko spremljate na naši spletni strani in na Facebook dogodku.

Za urnik predstavitev klikni TUKAJ.


V šolskem letu 2022/23 bodo na SGGOŠ začeli z NOVIM izobraževalnim programom tehniške gimnazije arhitekturne in gradbeniške usmeritve.

Predstavitev TEHNIŠKE GIMNAZIJE ARHITEKTURNE IN GRADBENIŠKE USMERITVE bo na DNEVIH ODPRTIH OKEN potekala vzporedno s predstavitvijo programa GRADBENI TEHNIK preko ZOOM konference v ponedeljek, 13. 12. 21, ob 18h.

 Pišite na natasa.kolar@sggos.si in poslali vam bomo ZOOM povezavo.

Za več klikni TUKAJ.


Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj

Virtualna predstavitev v ponedeljek, 13. 12. 2021 ob 17.00 in bo trajala predvidoma 1 šolsko uro.

Povezava na dogodek:

https://arnes-si.zoom.us/j/96588499925

Klikni TUKAJ za dopis.


Dan odprtih vrat na Elektro in pomorski šoli Portorož v torek, 14. 12. 2021 ob 17. uri.

Klikni TUKAJ za vabilo.


Dan odprtih vrat za učence osmih in devetih razredov osnovne šole na Srednji tehniški in strokovni šoli ŠC PET v soboto, 4. 12. 2021, med 9. in 12. uro.

Za več klikni TUKAJ.


Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana

vabi na DAN ODPRTIH OKEN oziroma predstavitev izobraževalnih programov preko ZOOM konference:

–        v ponedeljek, 13. 12. 21 ob 16.30, program GEODETSKI TEHNIK

–        v ponedeljek, 13. 12. 21 ob 18.00, program GRADBENI TEHNIK

–        v torek, 14. 12. 21 ob 16.30, program OKOLJEVARSTVENI TEHNIK

–        v torek, 14. 12. 21 ob 18.00, programi KAMNOSEK, ZIDAR, TESAR, PEČAR – POLAGALEC KERAMIČNIH OBLOG, UPRAVLJALEC TEŽKE GRADBENE MEHANIZACIJE, POMOČNIK PRI TEHNOLOGIJI GRADNJE

Na natasa.kolar@sggos.si prosimo pošljite, za kateri program se zanimate in na dan predstavitve vam bomo poslali ZOOM povezavo.

Za več klikni TUKAJ.


Vabilo na virtualne predstavitve Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik

DRAGI OSNOVNOŠOLCI, SPOŠTOVANI STARŠI!

Za mnoge med vami bo leto 2022 tisto, ko boste morali zapustiti varno zavetje osnovne šole, se posloviti od starih sošolcev in poiskati tisto srednjo šolo, ki vas bo ponesla še en korak bližje k doseganju poklicnih ali študijskih ciljev. Tudi za tiste, ki se v prihodnjem letu še ne boste srečali s to pomembno odločitvijo, je smiselno, da začnete o tem razmišljati ter pridobivati in primerjati vse potrebne informacije, ki vam bodo pomagale.

Da se boste lažje odločili, kako se izobraževati naprej, vas vabimo, da se nam pridružite na virtualnih predstavitvah, ki bodo potekale med 1. in 16. decembrom 2021. Na predstavitvah boste izvedeli vse in še več o življenju in delu dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra v Kamniku.

V nadaljevanju si lahko ogledate urnik in vsebino vseh predstavitev (po programih). Več o nas in povezavo za prijavo na dogodke najdete na naši spletni strani: https://gssrm.si/novice/vabilo-in-prijava-na-virtualne-predstavitve. Prijave sprejemamo do 30.11.2021 za predstavitve do vključno 9.12.2021 ter do 9.12.2021 za kasnejše predstavitve. Povezavo do ZOOM sestanka boste pred dogodkom prejeli po elektronski pošti.

Se že veselimo virtualnega srečanja z vami!

Manca Marcelan, šolska svetovalka

e-mail: manca.marcelan@gssrm.si

tel: 01 830 32 13


PREDSTAVITEV SREDNJE LESARSKE ŠOLE V LJUBLJANI

Učence, bodoče dijake, vabimo, da se nam v četrtek, 16. 12. 2021, ob 17.00 pridružijo na virtualnem dnevu odprtih vrat Srednje lesarske šole Ljubljana. Učitelji bodo učencem v živo predstavili lesarske izobraževalne programe, predvsem razliko med lesarskim tehnikom in mizarjem ter jim odgovorili na vprašanja. Na predstavitev se učencem ni treba prijaviti, le kliknejo na povezavo do Zooma.

Zoom povezava: https://arnes-si.zoom.us/j/95228077104?pwd=dzdwNXpRVGRTb0JZOU5sWkxYdERjZz09 (Meeting ID: 952 2807 7104, Passcode: ucenec).

Pošiljamo vam tudi povezavo do predstavitvenega videa (https://www.lesarska.sclj.si/video) ter pogostih vprašanj in odgovorov (https://www.lesarska.sclj.si/informativni-dan#Pogosta-vprasanja).

TUKAJ kliknite za ogled vabila.


SREDNJA ŠOLA ZA OBLIKOVANJE IN FOTOGRAFIJO – INFORMATIVNI DOGODKI

https://oblikovna.si/novice/zoom-predstavitve-sole/


KARIERNI SEJEM 2021

SEJEM POKLICEV IN IZOBRAŽEVANJA

Povezava do sejma

https://karierni-sejem.si/


Šolski center Rogaška Slatina

TEHNIK OPTIK

TEHNIK STEKLARSTVA

STEKLAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DOGODKI na GIMNAZIJI KRANJ

DAN ODPRTIH VRAT v torek, 23. 11. 2021 popoldan in v četrtek, 25. 11. 2021 dopoldan.

Zloženke si lagko ogledaš:

zloženka1

zloženka2

zloženka3


Dan odprtih vrat oddelka za jazz in zabavno glasbo KONSERVATORIJA ZA GLASBO IN BALET LJUBLJANA v soboto, 4. 12. 2021, v prostorih Konservatorija na Ižanski cesti 12 v Ljubljani.

Obvezna prijava na dogodek »Dan odprtih vrat«: igor.matkovic@kgbl.si

 Zelo se veselimo morebitnega sodelovanja!

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo na:

nanca.muck@kgbl.si

aleksandra.krecic@kgbl.si

igor.matkovic@kgbl.si

TUKAJ pokukaj v zloženko.


Šolski center Kranj – SESGŠ  vabi na DAN POKLICEV 18. 11. 2021 ob 17. 30

Povezava na dogodek: https://arnes-si.zoom.us/j/94948600141

Vabilo – Dan poklicev


Virtualni dnevi odprtih vrat na SREDNJI VZGOJITELJSKI ŠOLI, GIMNAZIJI IN UMETNIŠKI GIMNAZIJI LJUBLJANA

(https://www.svsgugl.si/okroznica/dnevi-odprtih-vrat-2/) v mesecu novembru 2021 in decembru 2021 – program Predšolska vzgoja, Gimnazija, Umetniška gimnazija – smer gledališče in film in Umetniška gimnazija – plesna smer; modul B: sodobni ples.


BIOTEHNIŠKI IZOBRAŽEVALNI CENTER LJUBLJANA – GIMNAZIJA IN VETERINARSKA ŠOLA

Predstavitev šole in predstavitev programa tehniška gimnazija in veterinarski tehnik

Spodaj so povezave do spletnih strani in socialnih omrežij ter povezava do rezervacij termina za videopogovore s svetovalnim delavcem.

https://osmengestest.splet.arnes.si/files/2021/11/zloženka-GVŠ_2019_WEB.pdf

https://osmengestest.splet.arnes.si/files/2021/11/zloženka-GVŠ_2019_WEB.pdf

https://osmengestest.splet.arnes.si/files/2021/11/zloženka-GVŠ_2019_WEB.pdf

https://osmengestest.splet.arnes.si/files/2021/11/zloženka-GVŠ_2019_WEB.pdf


SGŠL POSTOJNA (področje gozdarstva, lesarstva in zdravstva) vabi na DAN ODPRTIH VRAT v četrtek, 18. 11. 2021 med 17.00 in 18.30 uro.

Več si pogle TUKAJ.


SREDNJA ŠOLA ZA FARMACIJO, KOZMETIKO IN ZDRAVSTVO (zobotehnik, farmacevtski tehnik, Kozmetični tehnik, tehnik laboratorijske biomedicine) –

             DAN ODPRTIH VRAT 9. 11. in 10. 11. 2021

Več si poglej TUKAJ.


BIOTEHNIŠKI CENTER NAKLO –

·         DAN/VRTILJAK POKLICEV 11. 11. 2021,

·         DAN GIMNAZIJE 18. 11. 2021


ZANIMIVI DOGODKI & DNEVI ODPRTIH VRAT NA SREDNJIH ŠOLAH

JOB SHADOWING – GEODET

Karierni plac – Karierni center za mlade

Te zanima delo geodeta?

Jan Terpin je bil izbran za JOB SHADOWING in zato je lahko en dan “senčil” delovno mesto geodeta.

Za mentorstvo se iskreno zahvaljujemo g. Matjažu Novaku in njegovi ekipi iz podjetja APOLONIJ

Oglej si video posnetek
https://ne-np.facebook.com/karierniplac/videos/603574394137283/?__so__=permalink&__rv__=related_videos