“Tea at Five” ali debatna čajanka ob 17-ih je zmeraj edinstvena izkušnja, saj vsakič gostimo novega gosta in zapovrh še angleško govorečega. Skozi šolsko leto se zvrstijo trije gostje in na čajanko so povabljeni učenci od 7. do 9. razreda.

Včasih se pridružijo tudi učitelji anglisti in slovenisti. Vsi pridemo v prvi vrsti po jezikovno-zvočno kopel, saj je glavni namen teh debatnih čajank slušno razumevanje v angleškem jeziku.

Naučimo se novih besed in izrazov, prevetrimo stare ter se hkrati opogumimo za sproščeno poslušanje, spraševanje ter izražanje po angleško. Čas druženja je gibljiv in traja vsaj 60 minut, včasih pa tudi dve uri. Vse je odvisno od tega, koliko se prepustimo in kako steče debata.

Poleg debate ne gre zanemariti pitja čaja. S pomočjo kolegic učiteljic z veseljem pripravljam čaj, učenci pa ga z užitkom pijejo in zraven grizljajo priboljške. Letos potekajo debatne čajanke že tretje leto zapovrstjo, kar pomeni, da smo jih že zelo vajeni in vedno nestrpno pričakujemo novega gosta.

V decembru 2018 je bila z nami Rachel Novšak, gosta v novem letu 2019 pa sta bila dolgo časa neznanka. Današnjega razkrivamo tukaj in ga tudi že nestrpno pričakujemo. Z nami bo Noah Charney. Tokrat bo debatna čajanka izjemoma potekala od 14-ih do 15-ih, a bomo kljub zgodnejši uri pripravljeni na klepet.

P.S.: Ker čas hitro teče in se niti za hip ne zaustavi, fotografije pa, še dobro, da se, pripenjam nekaj fotografij z decembrske debatne čajanke.

Tatjana Knežević, organizatorka obogatitvene dejavnosti Tea at Five