V ponedeljek, 27. 3. 2017 smo se sedmošolci, osmošolci in zdravošolci zadnji dve uri pouka zbrali v avli s posebnim namenom – srečanju z gospodično Tajo Metličar in njenim očetom.

Ob začetku srečanja nas je pedagoginja Nina vprašala, kaj je za nas smisel življenja. Večina od nas se je ob tem vprašanju zasmejala in nismo prav vedeli, kaj naj odgovorimo. Potem pa je učiteljica Lidija povedala nekaj besed o Taji in kako sta se spoznali ter kako je prišlo do srečanja z nami in kmalu nam je postalo jasno, da je morala naša gostja zelo najti in verjeti v smisel življenja glede na njeno hudo (pre)izkušnjo.

Taja  je pred leti doživela hudo prometno nesrečo, ko je z avtomobilom zapeljala na nasprotni vozni pas in treščila v tovornjak avtovleke. Nesrečo je povzočila sama, vendar še sama ne ve, kaj je bil vzrok, da je zapeljala čez črto, saj ni bila niti prehitra niti alkoholizirana. Po 17 dneh kome se je zbudila v bolnišnici, sledila je še dolgotrajna rehabilitacija, tekom katere je znova shodila. Poškodbe glave pa so ji pustile posledice, saj je imela težave s spominom in čustvovanjem. Danes prek Zavoda Varna pot svojo težko izkušnjo deli z drugimi, da jim ne bi bilo potrebno podoživljati česa podobnega. Pred kratkim je izdala tudi knjigo z naslovom Številka trenutno ni nedosegljiva.

Za konec smo se učenci prisrčno zahvalili Taji za njen nepozaben obisk ter zapisali, kaj smo spoznali, kaj je za nas glavno sporočilo današnjega srečanja oz. kaj se nam je najbolj vtisnilo v spomin.

Sporočila so zelo pomenljiva in bogata – preberite jih v galeriji: