Program, ki otrokom omogoča druženje in pristni stik s kužkom in promovira srčne vrednote za življenjsko učenje: prijateljstvo, sodelovanje, sočutje, prijaznost, potrpežljivost in vztrajnost.

Špeli Kaplja, izvajalki popoldanske učne pomoči, se po novem v šoli pridružuje njena psička Brina, ki je izučena in izkušena pri delu z otroci. Brina prinaša neizmerno veselje, poleg tega pa otroke pomirja in je tudi odlična šola za postavljanje in spoštovanje meja ter dvig motivacije. Otroci se v njeni prisotnosti naučijo najti notranji mir in potrpežljivost, ko uvidijo, da le njihova zmožnost počakati in spoštovati voljo drugih prepriča Brino, da se jim sama približa in pusti pobožati. Igra z njo lahko služi kot nagrada za učenje in zbranost, vsekakor pa njena prisotnost na otroke deluje blagodejno.

“Brina spi, pššt!” rečejo otroci in mirno in marljivo začnejo delati domačo nalogo. Brina še posebej rada posluša zgodbe, zato ji otroci tudi berejo, in to s kakšnim veseljem! Poleg tega pa se otroci s tem, ko skrbijo za Brino, ji prinesejo vodo, opazujejo kako se počuti in jo celo počešejo, učijo sočutja, skrbi za druga bitja in odgovornosti zaradi česar se razvijajo v zdrave in srčne posameznike.

Špela Kaplja