»Če nimaš lastnega sijaja, te sijaj drugih ne bo osrečil.«

Pisma prijateljstva nas četrto leto zapored zelo povezujejo, razveseljujejo in nam polepšajo zimske dni. Dejavnost Zdrave šole je potekala tudi letos v tednu pred počitnicami. Letos smo ročno izdelane zanimive kuverte raznih oblik in načinov zapiranja obogatili še z nalepkami, na katerih so bile napisane misli o prijateljstvu.

Mnogobroj nalepk smo nalepili na k pedagoginji Nini prispela pisemca, kar nas je seveda zelo razveselilo. Za nekatere razrede smo potrebovali dodatne mape za shranjevanje. Veliko predstavnikov razredov  je prineslo pisemca v kar škatlah.

V nekaterih razredih so pisma napisali prav vsi. Ali pa posamezniki, ki so napisali pisemca za večino sošolcev in so se že zjutraj pojavili z zajetnim kupom pisem in povedali, da so jih pisali celo popoldne. Veliko pisem so si pisali bratje in sestre, v 7.c razredu so na roditeljskem sestanku na pobudo razredničarke pisemca pisali tudi starši za svoje otroke. Kar precej pisem je bilo tudi za učitelje, kuharice, čistilke in gospoda ravnatelja. Pa tudi nekaj učiteljic je naskrivaj oddalo pisemce.

Tako se je nabralo za celo mizo pisem, ki so čakala na četrtkove poštarje prijateljstva. Ti so pisma dostavili prejemnikom in jim zagotovo polepšali dan. Pisma so prejeli prav v vseh razredih.

To je bil tudi namen, saj so pisma prijateljstva namenjena pozitivnim sporočilom, vzpodbudam, pohvalam in zahvalam našim prijateljem. In imeti ter ohranjati prijateljstvo je zelo pomembno.

Z mislijo »Pozitivne besede so kisik za dušo« se zahvaljujemo vsem, ki ste svoja pisemca oddali in tako pomembno prispevali k prijateljstvu na naši šoli!

Zahvaljujemo pa se tudi učiteljem, ki so nam s svojo podporo zelo pomagali, da je dejavnost več kot uspela.

Zdravošolci