3. dan
 
Še preden smo Bohinju pomahali v pozdrav, smo strnili svoje vtise o pevskem vikendu:

Pevski vikend je bil super. Ker smo se veliko naučili, predlagam, da ga ponovimo še spomladi in da se podaljša v pevski teden.
Imela sem se odlično, saj smo se veliko družili in naučili veliko novih veselih pesmic. Imeli smo dovolj prostega časa pa tudi hrana je bila zelo dobra.
Bilo je zelo fajn! Všeč mi je bil disko večer, ker smo se vsi štekali in smejali. Res sem imela dobre cimre. Super družba!
Dobra hrana, druženje s prijatelji, ogromno smeha, najboljši večeri, najboljši učiteljici na svetu. Šli smo zgodaj spat (kašelj, kašelj, kašelj 😉). Še pridem (za cel teden)!
Lepo preživet vikend, veliko vaj, odmori kratki, a kvalitetni, vaje pa zabavne. Naučili smo se veliko novih pesmi in na splošno izboljšali svoje petje. Bil je tudi čas za učenje. Učiteljici sta se zelo potrudili za nas, še posebej učiteljica Banko.
Pevski vikend je bil zelo zabaven, lahko bi trajal cel teden. Večeri so bili zabavni, hrana odlična in še najbolj pomembno: “zgodaj smo šli spat”. ODLIČNO JE BILO!
Uživali smo, pa ne samo na vajah, ampak tudi na družabno-glasbenih večerih. Zabavali smo se pa tudi veliko novega naučili.
Pevski vikend se mi absolutno zdi top. Veliko sem se naučila, zato predlagam, da se ponovi tudi spomladi. Všeč mi je bilo, da smo imeli med petjem premore, da smo se lahko družili s prijatelji in se spoznavali.
 
 
2. dan
 
Po jutranji in prvi popoldanski pevski vaji smo se nekateri sprehodili do Ukanca, kjer smo opazovali čudovito jesensko pokrajino, drugi pa smo se posvetili učenju in individualnim pevskim vajam.

Večerno druženje je bilo namenjeno predstavitvi naših najljubših glasbenikov in njihovih skladb. Spoznali smo tudi nekaj svetovno znanih italijanskih glasbenih ustvarjalcev: tenorista Pavarottija in Bocellija, operni pop trio Il Volo, pop pevca Ramazzottija …

 
Ste že slišali za festival Sanremo? To je najbolj priljubljeni festival zabavne glasbe oz. italijanskih kancon/popevk. Sestavljen je iz petih glasbenih večerov, na katerih izberejo tudi zmagovalca, ki zastopa Italijo na tekmovanju za Pesem Evrovizije. Italijani so na Evroviziji do zdaj slavili trikrat, nazadnje leta 2021, ko je s pesmijo Zitti e buoni (Tihi in pridni) zmagala rock skupina Maneskin (Mesečina). 
 
 
 
1. dan
 

Po sprehodu in kosilu smo najprej začeli z upevalnimi in nato pevskimi vajami. Naš pevski repertoar je zelo pester.

 
 
Prepevali smo domovinske pesmi, ki so potrdile, da je naša dežela res čudovita, v istrski svatovski pesmi smo nevesto pospremili na ženitovanje, pesmi iz zlate dobe slovenske popevke so nas učile o tem, da je življenje vrtiljak ter da ptičje strašilo kot v pravljici lahko oživi in se odpravi na ples. V poseben izziv so nam bile tudi tradicionalne duhovne pesmi, izštevanke in otroške pesmi.
Večerni družabni večer je potekal v bolj sproščenem vzdušju. Pevska soba ni bila več namenjena samo petju, tokrat predvsem popularnih pesmi po našem okusu, ampak se je spremenila tudi v plesišče.