V razredu nas je obiskal Miha Žargi, naš nekdanji učenec, priden študent, športnik, gasilec, reševalec,,,,.Polno zaposlen mladenič. Ker je njegovo področje pri gasilcih poleg » gasilskega » dela tudi prva pomoč in reševanje, nam je o vsem pripravil zanimivo uro. Učenci obeh razredov, 5.a in 5.c , so se lahko naučili kar nekaj novih uporabnih stvari, ki jih bodo lahko kdaj tudi koristno uporabili.

Razredničarka 5.a Nada Javh

Žan Mark : Spoznal sem nove pripomočke za prvo pomoč. Najbolj všeč mi je bila lutka in masaža srca. Naučim sem se, da takoj, ko vidim človeka v nezavesti, pokličem 112. In zdaj vem, da k ponesrečencu nikoli ne smem priti od zadaj. Vse mi je bilo zelo všeč.

Maruša : Zanimivo je bilo, ko je pokazal oživljanje na lutki. Zanimivi so bili tudi pripomočki, ki jih je pokazal : rute, obveze, kisikova bomba. Pri tej uri sem spoznala, kako pomagati ljudem, če se zadušijo.

Korcare : Lepo, da je prišel in nam povedal marsikaj zanimivega o svojem delu. Veliko sem se naučila o stvareh, ki mi lahko pridejo prav.

Alja : Včerajšnja predstavitev mi je bila zelo všeč. Naučili smo se, da če ti iz rane brizga kri, moraš z roko pritisniti na rano. Na lutki nam je Miha pokazal, kako se oživlja. Nekateri pa so tudi sami poskusili oživljati.

Miha : Ura je bila zelo poučna in zabavna. Miha nam je pokazal veliko zanimivih stvari : oživljanje, kako ustavimo kri, kako uporabljamo povoje,..

Maja : Zelo mi je bilo všeč, ko je Miha razlagal o gasilski opremi. Povedal in pokazal nam je, kaj moramo narediti, ko vidimo, da nekdo leži na tleh. Zanimivo mi je bilo tudi, ko je razložil, kaj pomeni VODDO.

Brina : Všeč mi je bilo, da je govoril o prvi pomoči in da smo malo izboljšali znanje. Zanimivo je, da gasilci vedo toliko o prvi pomoči in da vedno pridejo prvi na kraj nesreče.

Alda : Všeč mi je bilo, ko je pokazal vse pripomočke za pomoč ljudem. Lepo mi je je bilo, ko je z defibrilatorjem pokazal oživljanje na lutki in povedal, kaj pomeni VODDO.

Žan Luka : Bilo je zelo zanimivo! Pokazal nam je vse pripomočke, ki jih uporabljajo gasilci. Pokazal nam je tudi postopek, kaj narediš, če je kdo v nezavesti. Povedal je, da moraš poskrbeti za svojo varnost in varnost bolnikov.

Matej : Všeč mi je bilo, ko je pokazal na lutki, kako se oživlja. Pokazal nam je vse stvari za prvo pomoč : povoje, rute, gaze,..

Jon : Ta predstavitev mi je bila zelo všeč, ker je Miha prikazal veliko pripomočkov in opreme ter kako se rešuje.

Zack : Všeč mi je bilo, ko je oživljal človeka oz. lutko. Zvedel sem, da gasilci pomagajo reševalcem.

Nika : Zelo mi je bilo všeč, ker mi je všeč reševanje ljudi. Pri tej uri sem se naučila zelo veliko novih stvari.

Naya : Najbolj mi je bilo zanimivo, ko je Miha pokazal, kako se oživlja z defibrilatorjem, saj je ta naprava govorila.

Mirhad : Vse mi je bilo všeč. Gasilec ima veliko opreme. Veliko novega sem se naučil.

Džana : Naučila sem se, kako pomagaš, če vidiš človeka, ki leži nezavesten. In da v takih primerih vedno pomagaš.

Hana : Ko je prišel v razred, je s sabo prinesel zelo veliko stvari, ki nam jih je potem tudi pokazal in razložil. Bilo mi je zelo všeč.

Zoja : Bilo mi je zanimivo, saj sem spoznala in videla nekaj novega. Večino stvari nisem vedela. Nikoli prej nisem slišala za gasilca reševalca in kaj vse morajo početi.

Adel : Naučil sem se, kaj narediš, ko nekdo potrebuje pomoč. Zelo mi je bilo všeč.

Krištof : Všeč mi je bila lutka in defibrilator. Meni je bilo malo predolgo.