V torek, 15.10.2019, nas je za eno šolsko uro obiskal g. Matija Mandelj, Markov oči. Po poklicu je policist in v razredu se je z učenci pogovarjal o varnosti na cesti, poznavanju prometnih znakov in pravil ter kolesarskem izpitu. S teorijo za kolesarki izpit smo pričeli že meseca septembra. Oktobra pa bomo začeli z vajami v računalniški učilnici. Teorija je zelo težka in če učenci ne bodo dovolj vadili tudi doma, ne bodo uspešno opravili prvega dela kolesarskega izpita. G. Matija je povedal, na kaj morajo biti učenci na cesti pozorni in kdaj se sploh lahko samostojno vozijo po cesti. Učenci so veliko spraševali, saj si zelo želijo, da bi kolesarski izpit naredili. Bilo jim je všeč in še si želijo takega načina dela, ki je vsekakor drugačen od pouka in bolj zanimiv.

Una : Ta ura pouka se mi je zdela zelo poučna. Zaradi nje bom veliko lažje naredila izpit za kolo. Naučila sem se novih pomenov prometnih znakov in kako ravnati v določeni situaciji.

Lara Luna : Ta oblika pouka se mi je zdela dobra. Naučila sem se, da se s kolesom ne smem voziti brez kolesarskega izpita in čelade. Pogovarjali smo se tudi o križiščih in prometnih znakih. Zapomnila sem si tudi, da je kazen za vožnjo s električnim skirojem po cesti 500 evrov.

Anže : Dobro mi je bilo, ko je policist govoril o skirojih. Rekel je,  da se z njimi po cesti ne smemo voziti.

Tai : Markov oči nam je povedal o svojem delu in o tem, kako ravnamo, da bomo na cesti varni.

Jan J. : Ko je bil g. Matija pri nas, mi je bilo všeč. Osvežil sem svoje znanje o prometnih znakih in pravilih.

Ilda : Meni je bil Markov oči všeč, ker je bil prijazen in nam je odgovoril na veliko vprašanj o prometu.

Kaja G. : Pridobila sem nekaj znanja o križiščih in prometnih znakih, ki jih nisem poznala. Ura je bila zelo poučna in zabavna.

Tija : Zdelo se mi je zanimivo, ker zdaj vem, kaj mi gre in kaj ne. Všeč mi je bilo, da smo se lahko pogovarjali in sodelovali.

Isabella : Današnjega obiska sem bila zelo vesela, saj sem se veliko novega naučila. Tako obliko učenja bi morali imeti večkrat.

Kaja H. : Policist nam je povedal, kako moramo biti previdni v prometu. Prepoznavali smo znake in ponavljali snov, ki smo se jo že učili.

Jan H. : Ta ura mi je bila všeč, ker nismo nič pisali. Policist je dobro razložil stvari, ki jih prej še nisem vedel. Sedaj bom še bolj motiviran za kolesarski izpit.

Marko : Ko je prišel v razred moj oči, mi je bilo zelo všeč. Razlagal je o znakih, križiščih in cestnih pravilih. Zelo se je potrudil.