V sredo, 24. aprila 2019 je v naši šoli posebej zaživelo in se zaiskrilo v otroških očeh, saj so na obisk prišli naši bodoči prvošolci, večinoma iz Vrtca Mengeš in nekaj otrok od drugod.

Gostili smo jih učenci prvih in drugih razredov z učitelji/cami in pedagoginjo.

V vsakem razredu smo jim pripravili zanimiv program spoznavanja šolskega vsakdana z branjem pravljic, petjem pesmic, pogovorom o delu in počutju v šoli, prikazom naših zvezkov in potrebščin, zapisom njihovih imen s pisanimi črkami in izdelavo prikupnih risbic za spomin, predvsem pa je bilo pomembno naše skupno druženje.

Neizmerno smo vsi uživali tudi v veliki telovadnici na zanimivem pravljično športnem poligonu, kjer smo igrivo preplezali najvišje gore, skočili v največje luže in se plazili skozi najbolj čarobne tunele, prepreke in hišice.

Naši učenci so zelo skrbno popeljali vrtčevske otroke po šoli in jih pozorno usmerjali in jim pomagali na poligonu, z veseljem so jim pripovedovali o življenju v šoli.

Dan je bil igrivo nepozaben, zato hvala vsem učencem, učiteljicam in učitelju OŠ Mengeš in vzgojiteljicam Vrtca Mengeš za sodelovanje in pomoč pri izvedbi ter seveda radoživim bodočim prvošolcem, za katere že komaj čakamo, da jeseni postanete del naše šole.

pedagoginja Nina