Skupina 14 učencev preživlja aktivne kolesarske dneve v Planici, Od 21. do 23. 9. 2018 prvič izvajamo tridnevni kolesarski vikend.

V petek smo se razveselili res izjemnega vremena, zato smo še posebej izkoristili dan. S sedežnico smo se povzpeli na velikanko, popoldne pa se odpravili na prvi, 50 km izlet. Odpeljali smo se do Mojstrane in naprej v dolino Vrat do slapa Peričnika, ki je vse očaral s svojo mogočnostjo in lepoto. Pred spanjem pa še malo rekreacije v planiški telovadnici. Za nami je res super dan.

V soboto smo pričakovali deževen dan. Dobro, da so se vremenarji malo zmotili, dopoldan je bil suh, zato smo hitro izkoristili priložnost in se povzpeli v Tamar, nato smo si ogledali Nordijski center. Popoldansmo se naučili nekaj o opremi kolesarja, o vzdrževanju kolesa in osnovnem opravilu – zamenjavi zražnice. Manjkalo ni niti praktičnega dela. Seveda ni manjkala rekreacija v telovadnivi in v fitnesu.

Nedeljski dan se je začel z meglicami, ki so gore, ki obdajajo dolino, na vsakih nekaj minut oblekle v drugačno, čarobno meglico. S kolesi smo se zapeljali do meje, se podali v Rateče in si nato ogledali Zelence, izvir Save Dolinke. Pot smo nadaljevali do Kranjske Gore v Jasno, nato pa smo (zaenkrat) samo pokukali na prvi klanec na Vršič. Po okrepčilu v Kranjski Gori je sledilo še težko pričakovano poletno sankanje.