Od petka, 7. 6. do nedelje, 9. 6. 2024 se je skupina nadebudnih devetošolcev odpravila na poseben izziv. Že drugo leto zapored so se udeležili kolesarskega vikenda (obogatitvena dejavnost). To je program, s katerim poskušamo učencem, ki si želijo nekoliko konkretnejših kolesarskih izzivov, omogočiti prav posebno izkušnjo.

Devetošolci, ki so se udeležili programa, so si zaželeli, da se v Planico odpravimo kar s kolesi. Za marsikoga hud izziv, za njih pa ravno pravšnja preizkušnja, ki so jo odlično zmogli. Nastanjeni smo bili v domu CŠOD Planica, ki je odlično izhodišče za kolesarske izlete po Zgornjesavski dolini in v sosednji Italiji. Vreme je bilo od vsega še najbolj nepredvidljivo, vendar nam je bilo zelo naklonjeno, deževalo je, ko nismo bili na kolesih. Od padavin so še najbolj nastadali naši kolesarski čevlji, ki jih je v noči na soboto dobesedno zalilo. Da, tudi to se zgodi, ampak mi se nismo dali.

V treh dneh druženja in kolesarjenja smo skupaj preživeli veliko lepih in tudi zabavnih stvari. Nekaj poudarkov: nekaj novih kolesarskih poti, Predel, Rabeljsko jezero, Tamar, slap Nadiža, kartanje, sladkanje, navijanje za Primoža Rogliča, sankanje na Besni Pehti, pogovarjanje, uspavanka, štetje kilometov in višincev, znojenje, smeh in zmage. Lahko vam zaupamo, da smo v treh dnevih prevrteli cca. 300 km (da, tudi nazaj domov smo kar prekolesarili) in bi kaj podobnega z veseljem še ponovili. Vendar se naši devetošolci v tem tednu poslavljajo od šole, morda pa se v prihodnjih letih še zbere kakšna podobna, super skupina učencev, ki bi hotela in zmogla takšo pustolovščino.

Učence sva na kolesih spodbujala in občasno tudi lovila: Milan Burkeljca in Klemen Matkovič.

Na poti v Planico.

 

Na Predelu, v ozadju Mangart in Mangartsko sedlo

Srečno nazaj v Mengšu.