V torek, 21. 3. 2023, smo po treh letih ponovno izvedli našo osrednjo pevsko prireditev Kdor vesele pesmi poje. Da je prireditev med obiskovalci vedno lepo sprejeta, je dokazal tudi tokratni izjemno velik obisk. Na prireditvi so se predstavili vsi naši pevski zbori, nekaj pevcev in glasbenikov solistov ter otroška folklorna skupina. Veseli smo bili naših posebnih gostov, pevskega zbora iz OŠ Rodica.

Pevske zbore na šoli vodi učiteljica Nataša Banko, ki že vrsto let dokazuje, da učenci ob ustrezni motivaciji in pod strokovnim vodstvom radi nastopajo in tudi dosegajo visok nivo. Tudi po epidemiji na šoli pevski zbori lepo delujejo in se trudimo čim prej nadoknaditi mesece oz. leti, ko vaje in nastopanje na način, kot si najbolj želimo, ni bilo mogoče. Poleg odlične učiteljice in zborovodkinje ki je za uspešno delovanje ključna ter učiteljev na razredni stopnji (ki tudi poučujejo glasbo), pa smo veseli in ponosni še na širšo podporo, ki smo je vedno deležni: pri korepeticijah s šolo že vrsto let sodeluje Teja Komar, vedno smo deležni podpore Šolskega sklada OŠ Mengeš, pa tudi Občine Mengeš. Za podporo se zahvaljujemo tudi staršem naših učencev pevcev, brez njihove podpore in razumevanja ta lepa zgodba ne bi bila možna.

Letošnjo prireditev sta povezovala devetošolca Jona Kobler in Filip Svete.

Na naše povabilo se je odzval pevski zbor iz OŠ Rodica pod vodstvom učiteljice Eme Cerar ter obogatil program s svojimi točkami ter skupnim nastopom z našimi učenci.

Po daljšem času se je na šolski prireditvi predstavila otroška folklorna skupina, ki jo vodi Maruša Dimc.

Obiskovalcem se zahvaljujemo za prostovoljne prispevke, ki jih bomo namenili za pomoč pri izvedbi pevskega tabora v prihodnjem šolskem letu. Zbrali smo nekaj več kot 500 EUR.  V letošnjem šolskem letu smo pevski tabor (s pripravami na prireditev Sonce za vse) izvedli v mesecu novembru v Bohinju, želimo si, da bi bilo to možno tudi v prihodnjem šolskem letu.

 

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji (foto: Milan Burkeljca)