Od božično-novoletnih počitnic do zimskih počitnic je čas zelo hitro minil. Verjetno v OPB 3 še hitreje, ker smo bili zelo dejavni in ustvarjalni.

V januarju se je večina učenk in učencev udeležilo plavalnega tečaja in tako smo na bazen odšli kar petkrat. Ko pa nismo bili na plavalnem tečaju, smo po kosilu prebirali pravljice z vsega sveta. Slišali  smo kavkaško, romsko, judovsko, kitajsko, japonsko in avstralski pravljici. Poleg tega smo si pogledali, v kakšnih bivališčih živijo otroci po svetu in v kakšne šole hodijo. Spoznali smo inuitske igluje, tajske hiše na kolih, bivališča v
amazonskem pragozdu, kanadske brunarice in še druge. Na spletu pa smo si pogledali še v kakšne šole hodijo v Tanzaniji, Keniji, Indiji … in videli, da je nam v Sloveniji zelo lepo.

Ker smo tudi zelo ustvarjalni, smo se udeležili kar dveh natečajev. Prvi je bil 23. mednarodni razpis za likovna dela, letos z naslovom Ljubezen, v Hermanovi galeriji MNZ Celje, drugi pa je bil Festival zvončkov v Botaničnem vrtu v Ljubljani. Skupaj z OPB 2 smo prebrali pravljico z naslovom Zvonček in stržek prikličeta pomlad, nato pa smo izdelali vsak svojo trobentico, iz katerih je nastal lep plakat. Ta plakat si lahko do konca februarja ogledate v Botaničnem vrtu v Ljubljani.

Pred kulturnim praznikom smo poslušali in si pogledali krajšo dramsko igro Turjaška Rozamunda, ki smo jo potem tudi naslikali. In ogledali smo si, kako so živeli ljudje v Prešernovem času.

Včasih smo namesto igre zaplesali ljudske plese in odplesali do zimskih počitnic. Še prej pa smo si prebrali o sv. Valentinu in izdelali srčke za starše.

In že gremo naprej, proti pomladi …