Fantje so dosegli enega največjih uspehov v odbojki na naši šoli v zadnjih dvajsetih letih, saj so se uvrstili v četrt finale državnega prvenstva v odbojki za starejše dečke. Čestitamo!

V torek, 17. 1. 2023, smo v športni dvorani osnovne šole Mengeš organizirali regijski (področni) finalni turnir za starejše dečke v odbojki.

V finale so se uvrstile štiri najboljše šole na regijskem nivoju (Domžale, Kamnik, Medvode): OŠ Rodica, OŠ Simona Janka, OŠ Toma Brejca in OŠ Mengeš. V tekmi za tretje mesto sta se pomerili OŠ Rodica in OŠ Simona Jenka. Po izenačeni igri si je tretje mesto priigrala OŠ Simona Jenka.

Tekma za prvo mesto je odločala o zmagovalcu med OŠ Toma Brejca in OŠ Mengeš. Naši fantje so se borili in dokazali, da so več kot zasluženo zaigrali v finalu. Žal nam je zmanjkalo malo sreče, saj smo izgubili v podaljšani igri z 2:1 v setih. Obe šoli sta se uvrstili med 27 najboljših šol v Sloveniji (četrt finale državnega prvenstva v odbojki).

Izpostaviti pa moram tudi, da smo v skupinskem delu prvič premagali OŠ Toma Brejca z 2:0 v setih. Kar je sploh prvič, da je kdo na regijskem nivoju premagal najboljšo šolo iz Kamnika. Večina igralcev iz OŠ Toma Brejca namreč trenira v odbojkarskem klubu Calcit Kamnik!

Fantje zelo sem ponosen na vas! To lahko uspe samo pravi ekipi!

 

 

 

 

Hvala tudi vsem gledalcem za podporo!                                                                                                

Aleš Koštomaj, vodja ekipe