V sklopu izbirnega predmeta multimedija smo v sodelovanju s Srednjo šolo Domžale izvedli delavnico fotografije. Delavnica je potekala v dveh delih v popoldanskem času. Obiskal nas je gospod Gregor Cedilnik, profesor multimedije na omenjeni srednji šoli. Z njim so prišli trije dijaki, ki so nam pomagali pri izvedbi praktičnega dela.

Na delavnici smo slišali nekaj malega o zgodovini fotografije, spoznali fotografsko opremo ter se pogovarjali o različnih vidikih fotografiranja. Vse to smo nato preizkusili v praksi. Prvič v šoli, naslednjič na prostem. Fotografirali smo objekte, portrete ter scene v naravi. Pogosto nam je prav prišlo fotografsko stojalo, saj smo ročno spreminjali nastavitve na fotoaparatu. Največ pozornosti smo posvetili globinski ostrini, kompoziciji ter dolžini odprte zaklopke pri posameznem posnetku.

Na koncu smo fotografije poskusili še računalniško obdelati. Naučili smo se jih posvetliti oziroma potemniti, spremeniti in popraviti barve, obrezati in spremeniti njihovo velikost. Hkrati smo preizkusili še ostale ukaze in pogosto se je na ekranu znašla neprepoznavna fotografija z dodanimi vsemi mogočimi učinki. Vse to smo naredili s programom IrfanView, ki je  namenjen osnovni in začetniški obdelavi fotografij ter je prav zato za uporabo precej preprost.

V galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov z delavnice ter nekaj izdelkov, ki so med tem nastali.