Napovedujemo

– ponedeljek, 24. junij 2024, zadnji dan pouka za učence 1. do 8. razreda, podelitev spričeval, priznanj in pohval

– torek, 25. junij 2024, dan državnosti, državni praznik

-sreda. 26. junij 2024 začetek poletnih počitnic

Stanje, 13. 6. 2024; kmalu se bo začelo rušenje nekdanje avle

Obvestilo o prevzemu spričeval, priznanj in pohval

Za učence od 1. do 8. razreda je zadnji dan pouka v ponedeljek, 24. 6. 2024. Za učence je to obvezni dan pouka, v skladu s Pravilnikom o šolskem koledarju pa na ta dan učenci prejmejo tudi spričevala, priznanja in pohvale.

Obveščamo vas, da za manjkajoče učence na zadnji dan pouka prevzem spičeval v šoli ne bo možen. Njihova spričevala boste lahko prevzeli v tajništvu v času uradnih ur v naslednjih terminih:

– od 26. do 28. junija 2024 med 10.00 in 12.00 in

– od 26. do 30. avgusta 2024 med 10.00 in 12.00.

Šolske potrebščine za leto 2024/2025

Pripravili smo sezname učbenikov, delovnih zvezkov in drugih učnih gradiv, ki jih bodo učenci potrebovali v šolskem letu 2024/2025. Učenci od 3. do 8. razreda bodo učbenike za naslednje šolsko leto iz učbeniškega sklada dobili predvidoma že ob zaključku pouka, učenci 1. in 2. razreda pa 2. 9. 2024. Učbenikov torej ne kupujete, če si jih bo otrok izposodil v šoli. (več …)

Mali raziskovalci

Tudi letos smo se s prvošolci podali v svet raziskovanja in ker se šolsko leto bliža koncu, so otroci strnili vtise, zakaj tako radi obiskujejo to interesno dejavnost.

(več …)

Zaključno druženje tutorjev in tutorandov

 V torek, 11. 6. 2024, smo se na zaključnem druženju zbrali učenci, vključeni v interesno dejavnost »Tutorstvo«. Izmenjali smo še zadnje vtise pred zasluženimi počitnicami ter se zabavali ob družabnih igrah. (več …)

TVU – Četrtošolci učijo prvošolce

Da je znanje še bolj utrjeno, se četrtošolci na naši šoli radi preizkusijo v vlogi mentorjev mlajšim. Tokrat so na šolskem igrišču skupaj s prvošolci merili velikost košarkarskega igrišča, dolžino nogometnega gola ter debelino dreves. Četrtošolci so jim razložili, katere merske enote uporabljamo v teh primerih ter, kako pravilno uporabljati meter. Hkrati so merili tudi z nestandardnimi merami, kot so koraki in stopala ter ugotovili, da se njihove meritve razlikujejo. Poleg tega, da je bila ura zelo poučna, smo stkali tudi nova poznanstva.  (več …)

Devetošolci pomahali osnovnošolskim klopem

… vsi učenci šole pa so ob slovesu pomahali njim. V petek, 14. 6. 2024, je bil zadnji šolski dan za naših 95 devetošolcev. Po razdelitvi spričeval, priznanj in pohval smo jih v tradicionalnem sprevodu pospremili iz šole in jim zaželeli srečno na njihovi nadaljni poti.

(več …)

Državno prvenstvo v atletiki

V sredo, 5. 6. 2024, je v Slovenski Bistrici potekalo državno prvenstvo v atletiki za osnovne šole. Kar sedem učencev iz naše šole se je uvrstilo med najboljših 20 v Sloveniji v posamezni disciplini. Na tekmovanju so se učenci več kot odlično odrezali. Kljub temu da nismo odnesli domov nobene medalje, so v večini izboljšali ali potrdili svoj osebni rezultat. Vsem učencem iskrene čestitke.
(več …)

Vsak ima svojo zgodbo

PREVENTIVNA DELAVNICA V 8. RAZREDIH

V osmih razredih nam je bila predstavljena preventiva delavnica na temo medvrstniškega nasilja z naslovom ”Vsak ima svojo zgodbo”. (več …)