18. 3.-20. 3. 2022

Astronomija ni enako astrologija. Vendar na nebu najdemo tudi zodiakalna znamenja. Malo za šalo in prav nič za res, smo sestavili horoskopsko napoved za ta vikend.


Nebo nam bo naklonjeno, na pot nam bo vrglo teleskop. Že to noč! Dvojčkom se obetajo težki časi, saj bodo iskali oblačila za večerno opazovanje. Moški škorpijoni bodo s hrupom dvigovali streho (k sreči imamo le enega, zato ne bo hujših posledic), škorpijonke bodo galamo prespale. Ribam se zaradi navdihujočega vikenda obetajo dobre ocene v prihodnjem tednu. Na bolniško se ne splača! Device se bodo najbolj zabavale, raki bodo siti. Vodnarji bodo naleteli na usodno srečanje. Pazljivo v kopalnici! Biki naj se pazijo lukenj, posebno tistih v nogavicah. Prepih škodi zdravju, baje. Kozorogi potrebujejo zaradi številnosti zvezdnih utrinkov očala. Razmislite o svojih željah! Ovni bodo spoznali simpatijo meseca marca. Tudi strelce jutri čaka nekaj usodnega. Kaj? Počakajte do jutri. Tehtnice bodo na jutrišnji misiji našle bogastvo, skrivalo se bo v kovancu za 2 evra. Levi se bodo podili za ribami. Pozor, griva se bo zredčila.

Eh, pa ta nezanesljivi horoskop! Vreme nam ni naklonjeno, oblaki so prekrili nebo, le luna sramežljivo kuka izza oblakov.

A se ne damo. Zvezde si ogledujemo s pomočjo programa Stellarium, ki se ga da brezplačno naložiti na računalnik. Kakšni lepi pojavi se skrivajo tam gori!

Pred učenci je še astronomski raziskovalni kviz po domu. Potem pa lahko noč!

2. dan

Mmm, diši. Nastajajo astropice. “To je najboljši dan v mojem življenju.”

Pa toliko doživetij nas še čaka!

Ne skrbite, tudi fotografije se bodo pojavile. Kmalu. Ko bo satelit v ozvezdju Ovna.

Popoldne smo preživeli aktivno. V treh različnih delavnicah smo poustvarjali planete (upoštevajoč barvo, velikost in oddaljenost od Sonca), spoznavali luno, si s pomočjo moke predstavljali njene kraterje in poslušali nekaj zgodb o grških bogovih in kako so nekatera ozvezdja dobila svoja imena.

Dan smo zaključili s filmskim pižama večerom. Gledali smo belgijski film Nad oblaki (Spaceboy).

3. dan

Zvezdic zaspank v naši skupini ni! Vsi se zbudijo pred uradno budilko. Nekateri že pospravljajo sobe in se vozlajo s posteljnino.

Zaključne misli:

Črna luknja je posrkala vso nejevoljo, utrinki novega znanja so nam razsvetlili obzorje, meteoriti veselja so padali v naša srca in imeli smo se galaktično!