Člani Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Mengeš smo se v torek, 31. maja 2022, udeležili Zborovskega BUM-a, dogodka, ki ga je po dveh letih težkih razmer za delo v otroških in mladinskih pevskih zborih namesto območnih revij pevskih zborov organizirala domžalska izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Na velikem odru Poletnega gledališča Studenec nas je pod vodstvom zborovodkinj Karmen Banko, Nataše Banko in Simone Burkeljca moči združilo štiristo mladih pevcev iz desetih osnovnih in glasbenih šol, ki smo izvedli deset skladb. Za začetek smo zapeli Zdravljico, nadaljevali pa s pesmimi Lepa je dežela naša, Kaj je meni domovina, Črke čutne abecede, Čarobna roža domovine, Nič ni bolj našega, Sončna, Dan ljubezni, Zemlja pleše in Pustite nam ta svet. Pri pesmi Sončna je s solo vložkom navdušila tudi članica našega zbora, Marija Levec.

Dogodek, ki se ga je udeležilo veliko število ljubiteljev otroškega in mladinskega zborovskega petja, je z zabavnimi vložki povezoval Juš Milčinski, za instrumentalno spremljavo pa so poskrbeli Tomaž Pirnat ter Dominik in Benjamin Štefan.

Uspešno izpeljan dogodek je potrdil misel, da je glasba del vsakega izmed nas. Napolnjuje in bogati naše življenje, včasih pa ima celo čarobno moč. S tem se strinja tudi skladatelj Tomaž Habe, ki je v svoji pesmi Sončna zapisal takole:

Ko te prime malodušje, ko ne veš več, kaj bi s sabo,

ko povešaš svojo glavo, nisi za nobeno rabo,

ko ti gre prav vse narobe, je najboljši ta nasvet:

pesem zaigraj v uteho in dobil boš nov polet.

 

Sonce sije bolj prijazno, vsak napor ti bo lahak,

zaigraj si vedro pesem pa ti lažji bo korak.

Priigraj si smeh in sanje, priigraj si žar oči,

upanje ti še ostane, če ti kdo preveč teži.