V februarju smo zdravošolci začeli z izvajanjem dejavnosti »Zgodbe iz šolskih klopi« z namenom spodbujanja dobrih medosebnih odnosov, vzpostavljanja dobre in varne šolske klime ter izmenjave izkušenj med starejšimi in mlajšimi učenci.

Starejši učenci smo se s pedagoginjo Nino pripravili na srečanje in nato med poukom obiskali učence v nižjih razredih. V svojih pripovedih smo se spominjali, kako je bilo, ko smo bili mi v nižjih razredih osnovne šole.

Za začetek smo se drug drugemu predstavili z imenom in gibom ter se s pomočjo asociacij spomnili našega prvega šolskega dne.

Nato smo gostujoči učenci s pomočjo razredničark spregovorili o pomenu šolanja in znanja, o počutju v šoli, o najbolj veselih in najbolj žalostnih dogodkih, o strahu v šoli, o pridobivanju, ohranjanju in pomenu prijateljstva in zaupanja, o spopadanju s težavami glede učenja in medosebnih odnosov, o ne-nasilju in ostalih zanimivih izkušnjah oz. dogodkih ter načinu razreševanja le-teh.

Za konec so mlajši učenci povedali, da jim je bilo tovrstno srečanje zelo zanimivo in da so veliko novega spoznali kot npr. da je prijateljstvo zelo pomembno in vredno, da se moramo učiti in truditi za uspehe, da imamo okrog sebe veliko posameznikov, ki nam radi pomagajo pri reševanju morebitnih težav in da je v šoli kljub učenju zelo prijetno.