V torek, 6. 2. 2018 smo se predstavniki razredov in naši namestniki udeležili šolskega parlamenta v zbornici šole (2.- 9. razred).


Prisotni so bili tudi nekateri učitelji, g. ravnatelj, podžupan Občine Mengeš Bogo Ropotar in predsednica sveta staršev Katarina Zadnikar ter gospa Petra Cunder. Program so povezovale devetošolke, ki so se po najinem mnenju zelo dobro odrezale.


Naša rdeča nit je bil šolski sistem. Začeli smo s kvizom, ki sta ga vodili dve petošolki. Bil je zelo zanimiv in poučen, saj smo izvedeli mnogo novih stvari glede šolstva, npr. kaj je predmetnik. Nato so imeli ravnatelj, podžupan in predsednica sveta staršev govor, v katerem so izrazili svoje mnenje glede šolskih sistemov.


Učenci smo se razdelili v skupine in pisali slogane za naš šolski sistem, druge skupine pa so se osredotočale bolj na slogane, ki povejo, da je šolstvo boljše v tujini.
Naše srečanje je spremljala šolska pedagoginja, ki nas je spodbudila tudi k temu, da vstanemo in naredimo minuto za zdravje ob spremljavi besedne igre. To je bilo zabavno.


Proti koncu zasedanja parlamenta smo zapisovali še stvari, ki bi jih v našem šolskem sistemu v Sloveniji (na splošno) izboljšali in stvari, ki bi jih radi izboljšali direktno na naši šoli. Imeli smo mnogo idej, največkrat pa smo napisali, da želimo novo telovadnico in enakomernejšo razporejenost ocen prek šolskega leta.


Za zaključek nas je g. Kalinšek pred avlo fotografiral in zabeležil dogodek.
Zelo nama je bilo všeč, da smo lahko vsi veliko sodelovali in izražali svoje mišljenje ter ideje. Kot vsako leto, je bil tudi letos šolski otroški parlament zelo zanimiv, zato bi se ga z veseljem ponovno udeležili.

Lara Bokalič, Tia Rozman