V dnevih pred slovenskim kulturnim praznikom smo prvošolčki skupine OPB 1 tudi sami postali aktivni umetniki. Preizkusili smo se kot slovenski slikarji, kiparji, lutkarji, pevci, plesalci, pisatelji, pesniki, ilustratorji. V naših ustvarjalnih dejavnostih smo resnično uživali, pod našimi rokami pa so nastali lepi izdelki.

Vabimo vas, da si ogledate našo fotogalerijo ter si preberete nekaj naših zgodbic in pesmi.

Narejeno v Sloveniji!

DREVO JE ZNALO JOKATI

Živela je stara mama, ki je imela drevo, ki je vedno jokalo. Drugo drevo pa se je vedno smejalo. Ko je nekega dne zapadel sneg, sta bila pa oba vesela. Potem sta spomladi oba jokala, ker jima ni bilo všeč, da tako piha veter. Poleti je stara mama posadila še eno drevo. To drevo je bilo najbolj posebno. Imelo je zlato deblo in zlate veje.

Stara mama je imela zelo majhen vrt in ni mogla posaditi nobenega drevesa več, čeprav je drevesa oboževala. Tudi rože je oboževala. Ker si je želela imeti več dreves in rož, se je preselila. Zdaj je imela tako veliko hišo in tako velik vrt, da je lahko posadila celo goro rož in dreves. Drevesa, ki so rasla na starem vrtu, pa so gozdarji posekali. Iz njih so naredili lepe kipe.

Anabella

METULJČEK

Metuljček, metuljček,
kje si ti?
Zdaj se pokaži,
ker ne najdemo te mi!
Vsi te iščemo!
Metuljček, metuljček.
zmagal si ti!

Luka

VULKAN

Ko je lava prišla v mesto, so se ljudje preselili v Ameriko. Potem je lava prišla tudi v Ameriko. Na srečo je Amerika imela otok. Ljudje so šli na ta otok. Lava ni mogla za njimi, ker ni mogla čez vodo. Ljudje so rekli: ”Jupiiii! Premagali smo lavo!!!”

Potem so živeli srečno do konca svojih dni.

Oskar

GOSKE

So goske skakale,
so goske skakale,
so goske kuhale.
Pa prišla mama je,
vprašala, kaj je?
Goske so odvrnile,
nič, nič, nič.

Ela J.

PIRATI, KRALJICA IN GOBE

Na robu gozda je bil grad. Pirati so ukradli grad. Odnesli so ga na svojo ladjo. Kraljica je videla samo morje. Iz morja je prišla morska goba. Kraljica je imela dobro idejo. Gobo so z vrvjo potegnili iz vode in dali v lonec. Kraljica in pirati so iz nje naredili gobovo juho. Juha je imela čarobno moč. Kraljica in pirati so jo pojedli in premagali morsko pošast.

Luka

KIPARJI

Kiparji so prišli
in so kipe delali.
Ko so jih izdelali,
so jih prodali.
Ljudje so jih v mesto postavili,
da bi jih še drugi videli.

Angela

NASMEH

Na travniku so rožice lepe.
Fantek nabira jih.
Rožice so nasmejale se,
fantek pa tudi.

Ožbej