Začela se je nova sezona debatnih čajank ‘Tea at Five‘ z angleškimi govorci. Letos smo vstopili že v četrto sezono, kar se nam, anglistkam, zdi dobra in zdrava navada. Nekaj učencev že tretje leto obiskuje debatne čajanke, nekaj pa jih je začelo letos.

Sredi novembra, 14. 11. 2019, smo v učilnici 4 gostili go. McCollister in njeno psičko Maisie, ki bo kmalu tudi aktivna kot terapevtka. To je bila za otroke in tudi učitelje popestritev. Ga. McCollister je po rodu Američanka in že nekaj let živi na Krasu. Vse do današnjega dne smo gostili Američane, čeprav si želimo povabiti tudi Angleže, Irce, Škote …,vendar pa jih ni tako lahko dobiti v goste.
Učenci so vsako leto bolje pripravljeni na druženje in klepetanje z gosti. Hitreje se sprostijo in začnejo z debato. Poleg tega tudi prej pridejo, da si v miru izberejo čaj in kaj dobrega prigriznejo.
Ker so debatne čajanke izredno prijetne, so tudi vedno daljše, saj učenci in gostje rade volje ostanejo dalj časa. Tudi obisk učiteljev je zaradi dobre atmosfere in priložnosti uriti se v govornem sporočanju večji.
Hkrati z navdušenjem sporočam, da se že pripravljamo na naslednjo čajanko, ki se bo zgodila že decembra, in sicer v četrtek, 19. 12. 2019.
Pridite po novo dozo angleščine in čaja!
Tatjana Knežević, organizatorica ‘Tea at Five’