Nova Gorica 27. 11. 2022

V nedeljo, 27.11. 2022, smo zgodaj zjutraj z dekleti odšli v Novo Gorico, kjer smo imeli mednarodni košarkarski turnir 25. Sončkov dan. S trenerjem Duščakom sva z busom odpeljala 12 deklet in jih razdelila na dve selekciji. Z mlajšimi dekleti smo začeli s prvo tekmo že ob 9.30 proti Kopru s starejšimi pa uro kasneje. Vsaka ekipa odigra najmanj 3 tekme. Starejša dekleta so domov prinesla dve zmagi, proti Mariboru ter Rovinju. Vendar za nas je bilo najbolj pomembno, da dekleta nabirajo izkušnje in uživajo v igri ter na samem dogodku, ki je trajal vse do večera. Vsaka deklica je na koncu dobila medaljo in diplomo. Dekleta so neskončno uživala na turnirju in trdno prepričane povedale, da se drugo leto ponovno udeležijo tega fantastičnega dogodka.

Na turnirju so nastopile učenke: Zoja Car, Kim Zadravec, Kim Sicherl Škrjanc, Brina Naksrt, Neža Blejc Kociper, Teodora Mihajloska, Sajra Bašić, Lina Žirovnik, Kaja Plevel, Ela Trampuž, Iman Elmasry in Gaja Benda. Z nami je bila tudi žal poškodovana Julija Modec. Trener: Slavko Duščak in Petra Berdajs.

Skupaj je na Sončkovem dnevu sodelovalo 120 ekip in odigralo se je preko 230 tekem, ki so se odvijali na 33. igriščih … Nastalo je pravo košarkarsko velemesto.

Več pa na spletni strani: https://www.sportnodrustvo-soncek.si/dobrodosli-na-25-sonckov-dan/