V soboto, 27. 5. 2017 se je skupina učencev od 6. do 9. razreda odpravila na kolesarski izlet okoli Šmarne gore. Izlet smo prippravili v okviru obogatitvene dejavnosti Na kolo za kolesarčka OŠ Mengeš. Prevozili so nekaj manj kot 50 km.

Pot nas je vodila mimo Šinkovega Turna do Skaručne in naprej do Šmartna pod Šmarno goro in Tacna, kjer smo naredili prvi postanek in izkoristii prilonost ter spoznali kajakaški center, ki bo v naslednjem tednu gostil evropsko prvenstvo v kajaku na divjuh vodah. Zanimivo je bilo opazovazi kajakaše na treningu.

Pot smo nadaljevali do Zavrha pod Šmarno goro, kjer se je rodil Jakob Aljaš. Ustavili smo se pri njegovi rojstni hiši in spoznali nekaj podatkov o njegovem zanimivem življenju. Rasveselili so se nas tudi člani Kulturno umetniškega društva JaReM, ki skrbijo za Aljaževo domačijo. Več…

Mimo Smlednika so se poti hitro približale Savi, od daleč smo pogledali na hidroelektrarno Mavčiče in pot nadaljevali do lepega Trbojskega jezera,  kjer smo se malo posladkali, odpočili in se nato odpravili nazaj prit Mengšu.

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji (foto: Milan Burkeljca)