V torek, 19. 3. 2019, smo imeli prvošolčki prav poseben dan, PRVOŠOLČKOV DAN. Otroci smo prišli v šolo zelo veseli in radovedni, saj smo vedeli, da nas čakajo sama presenečenja. In res je bil pouk drugače obarvan kot običajno, saj so se dogajale same zanimive dejavnosti. Najprej je v razred vstopil nepričakovan in nenavaden gost. To je bil čisto pravi gusar.

Bili smo navdušeni in presenečeni. Gusar je povedal, da išče skriti zaklad. Prosil nas je za pomoč. S seboj je imel zemljevid skritega zaklada, ki pa je bil prazen. In kako smo razkrili skrivnost? Gusar je s svečo previdno segrel papir in pred nami je počasi nastajal zemljevid. Zdaj je bilo treba ta zaklad še poiskati. Še prej smo morali dati gusarsko prisego, da ne bomo nikomur povedali, kaj iščemo po šoli. Pa smo šli po šoli z zemljevidom in iskali različna skrivališča. Na vsakem je bilo sporočilce, ki smo ga prebrali. To so bila navodila oz. namigi, kam in kako naprej. Tako smo se pomikali po šoli od točke do točke, brali namige … in na koncu prišli do zadnje točke, kjer naj bi bil skrit zaklad. To je bil peskovnik z mivko. S sabljo smo brskali pod mivko in našli zaklad! Leseno skrinjo, v njej pa cekinčke. Bili so zelo okusni!

Presenečenj še ni bilo konec. Športno oblečeni smo šli v telovadnico, kjer nas je čakal poligon in učitelji, ki so poskrbeli, da smo vaje varno izvajali. Tekli smo, premagovali ovire, plezali, skakali, se plazili … Bilo je zabavno in zelo smo se razgibali.

Z gibanjem smo nadaljevali v avli, kjer je nasmejana učiteljica poskrbela, da smo se naplesali in uživali v učenju novih plesov. Zelo smo uživali!

 

Popoldne smo se oblekli v čudovite majice, ki so nam jih porisali mamice in očki. Zbrali smo se v Kulturnem domu Mengeš. Pomahali smo svojim staršem, dedkom, babicam … in se jim po razredih predstavili s svojo točko. Gusar in Pika Nogavička pa sta nas zabavala s svojimi vragolijami.

 

To je bil res lep in poseben dan!