Kako se imamo 6. c in 6. č v CŠOD Škorpijon.

PONEDELJEK, 13. 12. 2021

Dom CŠOD Škorpijon, kamor smo danes prispeli v šolo v naravi, je zelo lep, ponujajo odlično hrano in osebje je zelo prijazno.

Preizkusili smo pležuhanje. To je sankanje na eni smučki, ki ima sedež. Zelo nas je utrudilo in smo si vzeli počitek, nato je sledila okusna večerja – praženec in kompot. Večer smo preživeli ob kvizu, ki smo ga popestrili z družabno igro jenga.

Lamija in Julija, 6. č

6. c je po kosilu v teoriji in praksi spoznaval, kakšne poškodbe in nesreče se nam lahko pripetijo v naravi in kako se pred njimi zaščitimo oz. kako postopamo, če do le-teh že pride. Po večerji jih je čakal nočni pohod s kepanjem.

 

TOREK, 14. 12. 2021

Po zelo dobrem zajtrku smo se odpravili na nordijsko hojo in jahanje konjev. Porazdelili smo se v 2 skupini, ena skupina  je šla jahati, druga pa je šla na nordijsko hojo.

Nordijska hoja je bila dokaj naporna, saj za hojo s palicami porabimo 30 več procentov energije, kot če bi hodili brez njih. Pri jezdenju konjev smo porabili kar nekaj časa za krtačenje in osedlanje konjev, zato pa je bila ježa toliko boljša.

Zaradi hoje in ježe smo bili na popoldanski dejavnosti malo nemirni ter nismo znali držati jezika za zobmi. Učiteljici to ni bilo preveč všeč. Izvedeli pa smo tudi veliko o gozdu in naravi pozimi. Na koncu smo imeli še praktično dejavnost, kjer smo iz snega in naravnih materialov izdelovali snežinke.

Ta dan je minil prehitro!

Maks Peštaj Zevnik, Tilen Mesarić, 6. c

 

Danes smo se 6. č odpravili na sprehod do neke gozdne jase. Tam smo se razdelili na pet skupin. Vsaka skupina je morala narediti oviro za skupen poligon. Ovire so bile različne: npr.: ovira, ki jo je bilo potrebno preskočiti, slalom, plezanje in celo skok z rampe. Vsi smo zelo uživali in se na koncu tudi kepali.

Popoldne smo sami zakurili ogenj in pekli twisterje – testo ovito na palice.

Benjamin Grapkić Peternelj, 6. č

 

SREDA, 15. 12. 2021

Danes dopoldan smo se odpravili na učno pot po Kozjaku. Hodili smo približno tri ure, zato smo bili visi zelo utrujeni. Po naporni poti in kosilu smo imeli zabavne timske igre ter pležuhanje na snegu. Ko se je stemnilo, smo šli v dom. Proti večeru smo imeli sobo pobega. Morali smo uganiti različne kode in rešiti številne naloge. Bilo je zahtevno, a vseeno nam je uspelo pobegniti.

dekleta iz 6. c

 

Učenci 6. č smo se danes naučili, kako se preživi v naravi. Izdelovali smo bivake. Pri tem smo morali zelo sodelovati, upoštevati drug grugega. Pri spoznavanju vremena smo merili tempreaturo zraka, hitrost vetra in tlak. Zvečer pa so nas pocrkljali z odličnimi hamburgerji.

 

ČETRTEK, 16.12. 2021

Uživamo, jutri pa se vidimo!