LŠN, 4. dan

 
Pozdrav z Mokrega rtiča! Polovico dneva iščemo klepetulje, ki so nam zakuhale tole močvaro. Verjetno so krive lastovke! Sumimo ti dve porednici, ki se gugata na vejici in nedolžno gledata.
 
Zaradi dotičnih lastovk so učenci danes spoznali notranji bazen in okusili prelesti, predvsem pa šobe, masažnega bazena. To pa tudi ni kar tako. 
 
Če še naprej iščemo pozitivne strani današnjega vremena, so otroci danes prišparali tudi na porabi kreme za sončenje. Da pa ne bi prišli iz forme, so z barvo pleskali kamne (glede na debelino sloja, smo ugotovljali, pri kom je občutek za količino še v razvoju 😉). 
Nastali skupinski kompoziciji bomo pustili tu, da bosta izrekli dobrodošlico 2. skupini mengšanskih tretješolcev. Mimogrede: ajevci in bejevci, lepo se boste imeli tu! 
 
Po večerji nas čaka še zaključni večer. Dragi starši, odštevalnik časa zdaj pripravite na približno 19 ur. Takrat se ponovno vidimo. Nasmejani, polni novih doživetij in pa zagotovo tudi malce utrujeni. Se vidimo!!!!🌞
 

 

 

LŠN, 3. dan

Da se boste počutili bolj povezani z vašim otrokom, smo vam pripravili podobno dejavnost, kot so jo imeli vaši otroci danes dopoldne. Naloga je naslednja:
1. korak: v galeriji slik poiščite fotografijo, kjer na kamnitih stopnicah sedi 38 otrok. Številka otrok je zelo pomembna, saj je le tista fotografija prava in edina! 
2. korak: Fotografijo si povečajte, svoje sokolje oko približajte ekranu in … lov na zaklad se prične!
3. Ste že našli svoj zaklad? 🙂
 
Vaši/naši zakladki so si danes med eno in drugo dejavnostjo (ker zaposleni smo pa na polno!), utrgali čas in vam pošiljajo naslednja sporočilca:
Kaja: Všeč mi je , da gremo vsak dan plavat. Vedno nestrpno čakam, da gremo na morje ali bazen. Vsak dan so obroki zelo dobri.
Anej: Všeč mi je, da smo sami v sobi, ker se počutim samostojnega. Zelo je dobra hrana! Vsak dan so nove dejavnosti, kot so lov za zakladom, morska tombola, detektivi narave, plavanje in potapljanje.
Lemana: Veliko se hecamo, z Zalo se imamo fino, rišemo, gremo se kopat, rečemo 100000, potem pa se stuširamo.
Erik: Zelo sem vesel, da gremo vsak dan plavat in jest! Po koncu plavanja ponavadi igramo odbojko. Sobo si delim z mojim najboljšim prijateljem. Super je tu!
Martin: Današnje kosilo je bilo odlično! Super sem spal in se imel zelo lepo! Z Aleksom sva videla ogromnega raka!!!
Neja: Všeč mi je, da gremo vsak dan plavat. Vedno nestrpno čakamo, da gremo jest. Zelo so mi všeč sladice.
Aleks: Pogrešam svojo sestrico. Hrana je zelo dobra, sploh čokoladne kroglice. Všeč mi je bila vožnja z ladjico.
Florjan: Dragi starši! Zmagal sem na morski tomboli! Všeč mi je bilo, ko smo se vozili z ladjico in ko plavamo.
Klara: Danes sta šli dve skupini plavat v morje. Našli smo veliko školjk. Nekateri smo plavali od našega postajališča do sosednjega pomola.
Ruta: V ponedeljek mi je zelo dobro uspelo narediti mrtvaka. Včeraj sem našla školjko v morju. Danes  smo igrali tombolo.
Max: Všeč mi je bila vožnja z ladjico. Plavanje je super in sobe so dosti lepe. Kosilo je dobro za 4, zajtrk za 5 in večerja za 3. (Ocena je odvisna od pijače, ki je postrežena pri obroku.)
Sara: Komaj čakam, da se gremo kopat. Tudi hrana je zelo dobra in sladice so okusne. Zelo se imamo lepo!
Jordan: Bom naštel, kaj mi je všeč: plavanje, vožnja z ladjico, igranje odbojke z učiteljico. In kosilo je zelo okusno.
Karin: Videli smo pravega mrtvega leščurja! Ni se samo delal. Imeli smo morsko tombolo. Zelo je vroče!
Urh: 1. dan: ko smo prišli, smo počakali, da so nam dali ključe od vrat. Kul je, da smo sami. Hrana je zelo dobra, še posebej, ker je samopostrežna. 2. dan: ko se zbudim, vidim ščurka (pač, neko veliko žival). Grem po Aneja. Obadva skočiva na posteljo. Pokličeva Jordana. Jordan prileti v gatah in ga s praskačem odstrani. Nastopi prvi zajtrk. Bil je dober! Danes se zbudim – na srečo brez živali v sobi, po kosilu smo šli na policijsko plažo. Učiteljica plavanja je našla leščurja. Kopanje je bilo zabavno. 
Zala: Meni je bil všeč lov na zaklad in raziskovanje, saj smo z mojo ekipo zmagali in dobili nagrado. Ponosna sem, da sem se v vodi naučila marsikakšen skok, ki ga prej še nisem znala. Uživala sem tudi na ladjici in v mestu Koper. Tam sem si kupila sladoled in magnetek. Všeč so mi tudi jedi in sobe. Tudi zvečer imamo zanimive aktivnosti, kot so šport, pohod in pokaži, kaj znaš. Zvečer imamo pravljico in meni je vsaka bolj zanimiva.
Sanjin: Zelo mi je všeč, ker gremo vsak dan na bazen. Všeč mi je, da smo šli na ladjico in ker si je lahko vsak kupil spominek.
Kim: Prvi dan smo pogledali okolico, zvečer na pohodu smo videli 2 srni in uživali v vodi. 2. dan sem se naučila skok na glavo, posodili so nam očala, saj je tudi v bazenu voda slana. Zapravljali smo denar, kupovali igrače, spominke, jedli sladoled … Vsak dan se zelo zabavamo!
 
Lara: Všeč mi je zjutraj, ko je zajtrk, ker lahko pijemo sok. Veliko plavam in voda je prijetna. Zelo se zabavam.
Lana: Všeč mi je bilo, ko smo se šli detektive. Tam smo okušali, vonjali, tipali in gledali. Mi smo zmagali, ker smo imeli največ točk.
Nejc S. O.: Meni je najbolj všeč, ko plavamo v bazenu. Ker plavamo, se potapljamo, delamo mrtvaka in drsalca. In pri tem zelo uživam.
Maks: V šoli v naravi mi je najbolj všeč zajtrk, ker imamo čokolino, kosmiče in druge stvari.
Ana: Všeč mi je bilo, da smo šli na ladjico v Koper. V Kopru smo se ustavili v trgovini s spominki. Potem pa smo šli na sladoled. Bilo je super in zelo vroče.
Maj: Šola v naravi mi je zelo všeč. Počnemo veliko zabavnih stvari. Sem v drugi skupini plavanja. Všeč mi je bila tudi vožnja z ladjico. Z ladjico smo odpluli v Koper in si tam kupili spominke ter sladoled. Tudi hrana tukaj je zelo dobra.
Gašper, Nejc J.: Tu v šoli v naravi je božanski zajtrk! In lahko izbiraš med štirimi okusi sokov – pomarančo, češnjo, vodo in jabolkom.
Julija: Všeč mi je plavanje, ker ko smo šli na plavanje, smo med odmorom igrali žogo čez vrv. Ko smo šli na ladjico, me je bilo malo strah, ampak je bilo super. Imamo tudi ocene, kako dobro smo pospravili sobe in trenutno imamo petke.
Mars: Meni je v šoli v naravi najbolj všeč bazen, hrana, pijača, nogomet, lov na zaklad in detektivi narave.
Teodor: Tu zelo uživam zaradi soka, bazena in morja.
Lili P.: Všeč mi je zajtrk, ker je sok in čokoladne kroglice. Všeč so mi tudi sobe in razgled.
Naja: Zelo mi je všeč zajtrk, kosilo in večerja. Zelo so mi všeč postelje in bazen.
Mo Yi: Zelo mi je všeč v morju. Všeč so mi tudi zajtrk, kosilo in večerja.
Lili Š.: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli v Koper. Dobro je bilo!
Rui: Na Debelem rtiču mi je lepo, ker smo šli na ladjico.
Aljaž: Všeč mi je zajtrk, bazen in igre. Všeč mi je tudi postelja. Všeč mi je bilo, ko smo šli na policijsko plažo in tam tudi plavali.
Tinkara: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo bili v morju. Zelo sem se zabavala na ladjici. Pri morski tomboli sem spoznala tri nove živali.
Eldijon: Meni je lepo zaradi soka, zajtrka, bazena, morja in veliko drugih stvari.
Žiga: Na dan, ko smo prišli, smo plavali in mi je bilo všeč. Zelo se imam dobro na Debelem rtiču.
 
 

LŠN, 2. dan

Starši, pozor! Pomembno obvestilo. 

Prosimo, da temeljito očistite vrata hladilnika. Zaradi današnjega nakupovalnega pohoda poželjivih očk in cingljajočih denarnic, bo ta ukrep nujen, verjemite!
 
Ladjica v Koper in nazaj je plula mirno, veter je prijetno pihljal med vlažne kodrce, pogled na tankerje in luksuzno križarko je bil zanimiv. Morskih psov in delfinov ni bilo videti. Smo pa na nebu opazili dron. Ne, ni bil galeb.
 
Po kosilu so otroci iz 3. c spoznavali živali morske obale, če-jevci pa so s pomočjo čutil prepoznavali sredozemske vonjave, plodove, lubje z bližnjih dreves in okušali vitamine. Jutri popoldne dejavnosti zamenjamo. Razen, če niso vsega pojedli in so ostale le škatle. 😉
 
Sonce se malo skriva med oblaki, a vseeno morska voda vabi na plavanje in potapljanje. Otroci se vode neizmerno veselijo. Od navdušenja jo malce tudi spijejo. 
 
Po večerji so na vrsti športne igre. Igrišča bodo naša. Potem pa ponovimo včerajšnjo recepturo: pižama, zobki, pravljica, brisanje posameznih solzic (to dejavnost morda danes že izpustimo?) in končno … počitek. 

LŠN, 1. dan

11.00 Kdaj gremo plavat?

11.30 A zdaj gremo plavat?
12.00 Koliko časa je še do plavanja?
 
Po kosilu
13.09 Ali se oblečemo v kopalke?
13.40 Se že namažemo?
 
14.30 Sonce ni več tako močno. Gremo???
 
Pospravljanje sob, pravila, risanje sobnih osebnih izkaznic …  To ni bilo zanimivo.
 
In končno?
A gremo plavat? Stotič. 
Odgovor je bil končno DA. Po polurni pripravi so naši morski konjički, ježki, brancini, morske trave, delfinčice in zvezde končno odšli na prvi potop.
 
Po večerji sledi pohod in nato po pravljici kot cik-cak zajčki v posteljo. Tam jih že čaka kraljestvo plišastih živali. Upamo, da jim bodo pričarale lepe in mirne sanje.
 
Nadaljevanje naše zgodbe sledi čez 24 ur. Priporočamo uporabo odštevalnika časa. 🌞