Obiskal nas je g. Hubert Potočnik, biolog in lovec. Na Univerzi v Ljubljani, BF, Oddelku za biologijo se veliko ukvarja tudi z raziskovalnim delom.  Iz vse njegove predstavitve svojega poklica, smo  lahko začutili žar, s katerim je razlagal o svojem delu, o živalih, ki jim posveča veliko svojega časa. Učenci so uživali, ko so lahko v roke prijeli majhne živalce, ki se jih nekateri bojijo, jih pobožali. Pridno so spraševali in vprašanj kar ni zmanjkalo, odgovorov pa tudi ne. Hvala za obisk in zelo poučno učno uro.

Nada Javh, razredničarka 5.a

Mark : Zelo zanimive so mi bile lobanje zveri in ko sem videl, kako velike podočnike imajo nekatere, sem se kar ustrašil. Zanimiva mi je bila zapestnica, ko jo nataknejo volku, da ves čas vedo, kje hodijo in jih nadzirajo. Poklic biologa mi je všeč.

Jon : Današnja predstavitev mi je bila zelo všeč, ker nam je g. Potočnik pokazal veliko nagačenih živali ter glave in kosti nekaterih večjih živali.

Brina Vita : Zanimive so mi bile lobanje, ki nam jih je gospod pokazal. Bile so različne. Zanimiva mi je bila tudi ovratnica, ki jo nataknejo živalim, da jim lahko potem sledijo.

Miha : Ko je Ajdin stric prišel v razred, sem mislil, da je lovec, potem pa je povedal, da je biolog. Je biolog, ki raziskuje živali. Predstavitev poklica mi je bila zelo všeč.

Alja : Predstavitev je bila zelo zanimiva, ker je g. Potočnik prinesel veliko živalskih okostij. Pokazal nam je odtis medvedjih šap in sledilno ovratnico. Povedal je, da so medvedi vsejedi. Bilo je zanimivo in poučno.

Ajda : Danes smo imeli odlično predstavo o poklicu biologa. G. Hubert Potočnik nam je veliko povedal o medvedih, volkovih in risih. Povedal je še, kako jih ujamejo, da jim nadenejo ovratnico.

Zoja Klara : Bilo mi je zelo zanimivo, ker veliko stvari še nisem videla. Zanimive so mi bile voluharice in miši. Do včeraj nisem veliko vedela o sesalcih, zdaj pa vem veliko več. Tudi, kako ujamejo živali in jim namestijo ovratnico.

Korcare : Všeč so mi bila okostja živali. Bilo je zanimivo in poučno.

Džana : Zanimive so mi bile miši, ki nam jih je gospod pokazal. Čeprav se miši bojim, mi je bilo zanimivo. Zvedela sem, da medvedi niso tako počasni, kot sem mislila. V resnici so veliko hitrejši od ljudi.

Tilen : Najbolj zanimive so mi bile lobanje raznih divjih živali. Všeč so mi bili tudi glodavci, ki jih je bilo veliko vrst.

Hana : G. Potočnik nam je predstavil poklic biologa. Pokazal nam je veliko živali, ki smo si jih lahko ogledali od blizu. Ura je bila zelo poučna.

Matej : Zelo so mi bili všeč odtisi medvedjih šap, lobanje sesalcev, najbolj pa ovratnice za spremljanje živali.

Naya : Najbolj so mi bile všeč lobanje različnih živali, polh, krt in ovratnice. Sedaj vem, da so zadnje šape medveda večje kot prednje.

Mirhad : Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se dotikali različnih miši. Veliko novega sem se naučil.

Krištof : Všeč so mi bile lobanje, ki jih je gospod prinesel in smo jih lahko pogledali in primerjali.

Zack : Zanimivo mi je bilo, ko je gospod razlagal, kako ujamejo risa. Pokazal nam je odtis medvedovega podplata in različne lobanje.