V dobri družbi, prijetni hrani in vodnem čofotanju je minilo današnje dopoldne. Vreme je upoštevalo naše želje po vsaj enem sončnem dopoldnevu. Verjetno smo danes zadnjič v tem letu v morju lahko pokazali svoje izpiljene plavalne tehnike.

 

Letna šola v naravi se počasi bliža koncu. Zaključni večer se ponavadi konča s Pokaži, kaj znaš!, kjer otroci lahko pokažejo svoje veščine in se predstavijo sošolcem tudi v drugi luči. Tokrat smo dogodek izpeljali popoldne in se pri tem zabavali. Poglejte si fotografije, iz njih je razvidno, da so otroci prikazali precej raznolike spretnosti.

Po večernem plavanju pa še zadnjič v posteljo in jutri prihajamo domov!


LŠN – 4. a in č, 3. dan

Jutranji pogled skozi okno je bil sprva moker in temačen. K sreči so se po zajtrku razjasnila vremena našim mengeškim Kranjcem. 

Debeli Rtič ni samo zdraviliško območje, marveč je tudi krajinski park, kjer rastejo mnoge zaščitene sredozemske rastline. Izkoristili smo priložnost in odšli na sprehod z vrtnarko Natašo, ki nam je natrosila veliko zanimivosti o mediteranskih rastlinah. 

 

Notranji bazen je zakon! Ima tudi jacuzzi. 🙂

Kje začeti opisovati tako po-polno po-poldne!? Kosilu in odmoru po njem je sledilo iskanje biserov v školjkah. Preverite, morda ima ravno vaš otrok kakšnega v svoji potovalki. 🙂 Našli smo pa tudi najmanj 2512 polžjih hišic. No, kakšna gor ali dol.

Sledil je obračun na nogometni zelenici. Uboga naslednja skupina – od zelenice ni ostal niti ‘z’. No, saj je tudi nogomet na elenici lahko zabaven.

Ne-nogometaši so med tem z žogo ali brez raziskovali teren med grmovjem. V igri skrivalnic so zmagale – žoge.

Po večerji pa … plavanje, namakanje, tekanje, skakanje, šprickanje … po notranjem bazenu s toplo vodo.

Pred nami je samo še pravljica za lahko noč in odhod v mižule.

 


LŠN – 4. a in č, 2. dan

Kdo bi si mislil, skupaj z nami Debeli Rtič raziskuje tudi pravi labod z blejskega jezera. Verjetno koristi turistične bone in preizkuša lokalne slano-vodne kulinarične specialitete. 

Po prijetnem spancu, poživljajoči jutranji telovadbi in krepčilnem zajtrku smo znova začofotali novim plavalnim nalogam naproti. Tudi tokrat v zunanjih bazenih in v morju – naj tako tudi ostane!

Nevihtno neurje je popoldne odplaknilo pohod. Še dobro, da smo lahko prisluhnili neverjetnim potapljaškim zgodbam in videli ter potipali potapljaško opremo.

Večerno kopanje v bazenih je bilo predvsem toplo in nam je hkrati vzbudilo apetit po počitku.

P.S.: Nevihtno neurje ni bilo tako hudo. 🙂


LŠN – 4 a in č, 1. dan

Tukaj smo! Sonce je še na obzorju, voda je tudi slana, morski zrak pa neprecenljiv. Nastali so prvi utrinki otrok med urejanjem sob in čakanjem na prvo kopanje.

Po večerji pa z nabrušenimi nogami na potep do Ankarana. Sladoled, spominki …, oči so velike, odločitve hitre, tako da denarja ni težko zapraviti. 

Ni kaj, jesen je tu in noč se hitro spusti. Z lučkami smo si posvetili do hotela. Zdaj pa le še kratka zgodba, ščetke na zobe in smuk! v posteljo.

­Lahko noč! 

[Not a valid template]