Letošnjega prvega kolesarskega izleta za kolesarčka OŠ Mengeš se je udeležilo 22 učencev. V lepem, toplem jesenskem vremenu so uspešno prevozili 50 km pot (nekateri 60). Čestitke vsem udeležencem.
Kje je potekala naša pot?

GOPR6047

Potek poti si lahko ogledate:

kot video
na zemljevidu

 

In kaj so o izletu povedali učenci?

Skupina nadebudnih kolesarjev smo se v soboto, 24. 9. 2016 odpravili iz Mengša v Preddvor. Imeli smo idealen dan za kolesarjenje in prevozili smo okrog 50 kilometrov, skupina najbolj zagrizenih učencev pa smo pot podaljšali še za nekaj kilometrov vzpona skozi vasico Bašelj, kjer smo dosegli hitrost štirideset kilometrov na uro (navzdol, seveda J).

GOPR6029V vasici Bašelj

Nazaj grede smo se okrepčali ob picah in navdušeno povedali:

Samo: Današnji izlet je zelo dober, fajn! Dobra pot je bila, bilo je manj klancev kot sem pričakoval.

Oskar: Kolesarski je izlet je zelo uredu, ker smo se zmatrali. Najbolj všeč mi je pica.

pred14

Harbin: Bilo je zelo zabavno, predvsem ko smo prevozili drugi klanec, kjer smo se zelo trudili. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli s kolesi okrog jezera, ker je bilo navzdol in smo šli hitro.

Riccardo: Bilo mi je super! Najbolj všeč mi je bilo, ko smo prispeli na cilj in sem se usedel, pojedel sladoled in smo se igrali. Med kolesarjenjem mi je Markov očka rekel: «Prestave, Riccardo, prestave!« in sem se zmedel in nekaj časa vozil v čudni poziciji – to je bilo smešno.

Tristan: Navzdol je bilo uredu, navzgor je bilo pa naporno.

Rijad in Belmin: Uredu je bilo, super! Zanimivo! Družili smo se!

GOPR6024

 

Učitelji so nas pohvalili v vseh pogledih, naužili smo se sonca in dobrega razpoloženja in naredili smo veliko dobrega zase!

Po opravljenem prvem kolesarskem podvigu smo dobili kolesarske izkaznice s kolesarskim žigom in podpisom gospoda ravnatelja, našega mentorja, ki nas je med izletom usmerjal in bodril.

Veselimo se že naše naslednje kolesarske dogodivščine v oktobru in se zahvaljujemo učiteljem, ki nam sobote obogatiko z druženjem in uživanjem v sproščujočih kotičkih narave.

GOPR6051

 

Učenci kolesarčki

VEČ FOTOGRAFIJ SI LAHKO OGLEDATE V GALERIJI