V 1. č razredu smo v podaljšanem bivanju pred novim letom začeli z izvedbo večjega projekta – glasbeno pravljico Rokavička, ki smo jo priredili po ukrajinski ljudski pravljici.

Zgodbo smo nekajkrat samo prebrali in se skušali vživeti v vloge živali, ki so se pojavile v zgodbi. Pri tem smo se veliko pogovarjali o njihovih osebnostnih lastnostih in le-te iskali tudi med nami. V zvezi z zgodbo smo izdelali tudi lutke živali in z njimi skušali zaigrati pravljico. Hkrati z branjem pravljice in ustvarjanjem na to temo smo se naučili še pesmico Rokavička, avtorja Czeslava Janezovskega. Petje pesmi smo popestrili z igranjem na Orffove inštrumente. 
 
V dogovoru z učiteljicami smo predstavo Rokavička zaigrali vsem prvošolčkom kar v učilnici. V tednu od 11. do 15. februarja smo jih povabili v naš razred in jim s predstavo nekoliko popestrili dan. Do konca šolskega leta imamo z učenci v načrtu, da se naučimo še eno glasbeno pravljico. Motivacije in dobre volje ter pripravljenosti za delo nam ne zmanjkuje. Upamo, da nam bo uspelo! 🙂