3. dan

Po jutranji telovadbi nas je pričakal sladek zajtrk – evrokrem. Njami. Nato je ena skupina odšla v gozd k potoku iskat žive organizme, druga skupina pa se je v okviru športnih iger preizkusila v »team bildingu«. Smučali smo tudi, čeprav ni snega, a tu imajo posebne smučke za asfalt J Mami veš, smo druga skupina vseh časov, ki ji je uspelo žogico po »živi cevi« spraviti okrog celega doma Škorpijon. Juhej, bravo mi!

Po slastnem kosilu smo zopet imeli čas za družabne igre. Popoldne je ena skupina zanetila ogenj zgolj s kresilom, druga skupina pa se je podučila o osnovah astronomije (o planetih, zvezdah …), risala zvezdne karte …Nato smo se zamenjali.

Po večerji smo si najprej pogledali računalniško projekcijo vesolja, kjer se da povečati posamezno osončje ali pa kar »odpotovati« na katero od »miljavžnt« zvezd. Oči, a si vedel, da je v vesolju toliko zvezd? Nato pa smo se še preizkusili v igri Pictionary, če bi eni sošolci risali bolj smiselne risbice, bi moja skupina še imela možnosti zmage. Tako pa … Sledilo je le še sladko spanje.

 

2. dan

V drugo jutro nas je nežno prebudil učitelj Klemen, ki se je kasneje z nami tudi premigal ob jutranji telovadbi. Po slastnem zajtrku smo se že pripravili na delo. Skupina nas je šla jahat, druga skupina pa postavljati bivake in streljati z lokom. Po okusnem kosilu smo imeli uro časa za družabne igre. Carsko, mami, zmagal/-a sem. Popoldne se je ena skupina odpravila v gozd iskati žužke, druga skupina pa se je odpravila do mejnega kamna z Avstrijo. Dobesedno smo stali z eno nogo v Republiki Sloveniji z drugo pa v Avstriji. Carsko!Po večerji pa smo se zamotili z miselnimi igricami (soma kocka, stolp iz deščic …). Ker smo delali v ločenih skupinah, smo si imeli ogromno za povedati, zato je bilo kar težko zaspati.

Učencem 6. c je bilo najbolj všeč …

Lana: …, da smo delali bivake in to različnih oblik, tudi pot v Avstrijo. To, da smo z eno nogo bili v eni, z drugo nogo v drugi državi. Imamo zelo dobro hrano in OK učitelje.

Sara: … jahanje, kljub moji alergiji, in iskanje žuželk z žlico J

Karin:  … to, da nismo samo jahali, ampak smo lahko tudi krtačili in božali konje ter celo preskakovali manjše ovire.

Pia: … veliko »dela« s konji, jahanje in iskanje živali v gozdnih tleh.

Julija: … lokostrelstvo in različne tehnike bivakov.

Najda: … lepe sobe in hoja po državni meji.

Lina: … to, da je soba dovolj velika za plesanje.

Zara: … dobra hrana, zanimiv dom, zlasti to, da je bil včasih vojašnica.

Ana: … lokostrelstvo … zlasti iskanje puščic po grmovju J

Nejc O., Maj, Matija: … definitivno jahanje.

Alen: … državna meja.

Kristjan, Nejc P., Samo: … definitivno lokostrelstvo.

Izak: … bivakiranje.

 

1. dan

Danes zjutraj smo se učenci 6. a in 6. c razreda zbrali še pred dogovorjeno uro (8.30) in tudi kakšno minutko prej odrinili v smeri doma Škorpijon, ki smo ga že vsi tako težko pričakovali.

Pot je bila kar dolga, a med klepetanjem s prijatelji je kar hitro minila in ko smo že vsi nestrpno gledali skozi okna, kdaj bomo zagledali dom, nam je pot presekalo drevo, ki ga je veter podrl čez cesto. Čakali smo le kratek čas, že je po bližnjici prihitel stric z motorno žago in po drugi strani še en stric s traktorjem. Tik-tak sta odstranila drevo, požela bučen aplavz na avtobusu in čez nekaj minut smo že bili na cilju.

V domu smo se najprej okrepčali z malico. Mami hvala za sendvič ali piškote J Nato pa smo imeli čas za postiljanje postelj in praznjenje kovčkov. Kmalu pa smo morali pri miru sedeti in poslušati pravila doma Škorpijon. Kakšna beda. Toliko o tem, kako bo v Šoli v naravi vse drugače, aha. Nakar smo le imeli nekaj časa za igro na sončku, juhej. Za kosilo smo imeli polento in piščančji golaž, po kosilu pa končno nekaj prostega časa.

Popoldne so nas gnali na Žavcarjev vrh. Bilo je srednje naporno, en sošolec je sicer rekel, da mu bodo noge odpadle, ampak večini se ni zdelo prehudo. Ob koči smo na kratko pomalicali, občudovali razgled na Maribor in del Dravskega polja. Pot nazaj je bila bolj zanimiva, saj smo za hojo po gozdu potrebovali lučke, kar je bilo carsko.

Za večerjo smo imeli … špagete … u, ja. Porcije so bile velike, pa še si lahko dobil, tako da … mami ne skrbi, lačni ne bomo J Po večerji smo se že veselili televizije in računalnikov, a jih tukaj ni L Zopet smo morali ven in tekmovati v reševanju kviza. Vprašanja pri kvizu so bila … vsega po malem: naravoslovje, književnost, risanke, splošna razgledanost …mami in oči bi gotovo znala vse rešiti, mi pa ne. Končno so nam dali spet mir, da smo se lahko še v miru pogovorili, preden so nam ugasnili luč in zaželeli lahko noč.