V ponedeljek dopoldne smo s 7. č razredom prispeli v CŠOD Rak, ki se nahaja sredi gozda, zato smo bili tu praktično brez signala.

Pa nič zato, saj so učenci veliko časa preživeli na prostem, kjer so spoznavali naravne znamenitosti Rakovega Škocjana, spoznali tukajšnje rastlinstvo in živalstvo ter se zabavali ob številnih drugih aktivnostih.

Učenci so pohvalili hrano, ki so jo pripravili v domu, prav tako pa so učencem k srcu prirasli vsi tukajšnji učitelji, ki so poskrbeli za dobro vzdušje in zanimiv program. Učencem je bilo všeč, da smo preživeli večino časa na prostem – prosti čas so si popestrili z igranjem namiznega tenisa ali z igranjem kart. Še posebej všeč so jim bili podzemni kraški pojavi (jame), lokostrelstvo, veslanje, grajenje hišic iz naravnih materialov, druženje od tabornem ognju, zelo pa so pohvalili tudi vojaške rove, po katerih smo se pogumno podali z naglavnimi svetilkami.

Kar nekaj učencev je dejalo, da je bila ta šola v naravi najboljša do sedaj, saj so bili lahko veliko časa zunaj in ob tem uživali »100 na uro«.