4. dan
Danes se lahko pohvalimo, da so se prav vsi učenci že peljali z dvosedo, kar je res izjemen napredek. Še ena skupina pa se je opogumila in odsmučala do gondule. To res ni enostavno, saj je zelo strmo in ledeno. To pomeni, da znaš kontrolirati hitrost, prilagoditi vožnjo različnemu terenu, predvsem pa, da te ni strah in da si zaupaš.
Tako, naš klobčič se je odvil in razvil, tudi mi smo z njim razvili marsikaj.
Veseli smo, da ste nam dragi starši in vodstvo šole omogočili, da doživimo vse te izkušnje, za kar se vam najlepše zahvaljujemo!
Učenci 5. a in 5. c

 

3. dan

Včeraj je bilo zelo pestro, danes ravno tako. Težko bi rekli, kaj nam je najbolj všeč. Vedno se veselimo vsakega dne, saj nam prinaša nova doživetja in izkušnje.
Danes smo po zajtrku “čofali” v bazenu. Kako nas je to utrudilo. Ampak kosilo in počitek sta nam dala energijo, da smo lahko nadaljevali s smučanjem.
Napredujemo prav vsi, vsak po svojih močeh. Tudi začetniki se že samostojno smučajo. Oni si pa res zaslužijo, da končno stopijo na trak (vlečnica). Za njih je bilo precej naporno. Nekaterim je kar pot tekel izpod čelade. Najboljša skupina se je veselila, ker so danes smučali vse do Maribora, čeprav je bilo ledeno za znoret.
Zvečer imamo kino, da se malo odpočijemo, ker s takim tempom zjutraj sploh vstali ne bi. No, ja, vedno se najde kakšen, ki opazuje sončni vzhod in ima energije za izvoz.
Sicer smo pridni in prijetni, pravijo učitelji, tako da naj vas ne skrbi, da bi kdo predčasno prišel domov.
Lep pozdrav dragi starši, uživajte tudi vi!
Ekipa OŠ Mengeš

2. dan

Fotografije povedo vse.

 

1. dan

Končno je prišel dan, ko smo odšli v zimsko šolo v naravi na Mariborsko Pohorje. Po poti nas je sicer skrbelo, če bo tam sploh kaj snega, kakšna je nastanitev, pa hrana, cel kup vprašanj smo imeli.

Počasi se nam je klopčič odvijal, sploh ko smo zagledali čudovit  apartmajski kompleks na Mariborskem Pohorju, pa se celo pobeljeno je bilo s snegom.

Vse je tako kot mora biti. Hrana je super, sobe so super, sošolci sploh super, pa učitelji itak. Do popoldneva smo se razbremenili tudi velike skrbi v kateri smučarski skupini bomo, kako dobro smučamo. Imamo pa tudi druge izzive, kot je upoštevanje vseh pravil, ki jih je malo morje.

Vedno znova nas zanima, kaj bo prinesel nov dan, čeprav smo v tem trenutku najbolj veseli druženja s sošolci. Kaj nam bo prinesel jutrišnji dan, pa vam povemo  takoj, ko zvemo.

Lepo vas pozdravljamo!

Učenci 5. A in 5. C, učiteljici Viktorija in Judita ter učitelji Aleš, Tomaž, Andrej, Rok