3. dan

 

Zadnji dan na Medvedjem Brdu smo pokazali organizacijske sposobnosti, medtem ko smo zlagali svoje stvari nazaj v kovčke in jih s skupnimi močmi zaprli.
Preizkusili smo se v plezanju in si ogledali muzej v bližini doma. Tam nam je učiteljica Mojca predstavila zanimive predmete, ki so jih uporabljali nekoč.
Spoznali smo še prikupne stanovalce doma Medved, ki smo jih lahko tudi pobožali in pokazali, kako nežni znamo biti. Živalice so se v naših rokah dobro počutile.
Polni novih doživetij smo se tamkajšnjim učiteljem zahvalili za čudovite izkušnje na Medvedjem Brdu in jim pomahali v slovo.
 
 
 
 
 
 
 
2. dan
 

Po zajtrku smo si nadeli predpasnike in se preizkusili v vlogi pekov. Zamesili smo testo za kruh in piškote ter ga oblikovali, prijazna kuharica pa je poskrbela, da so se naše dobrote spekle. Med delom smo se veliko naučili o sestavinah za peko kruha in peciva.

V nadaljevanju smo molzli kravo in se pri tem zelo zabavali. Na delavnici smo iz naravnih materialov ustvarili domišljijske kmetije. 
Po kosilu smo izkoristili še zadnjo krpico snega za različne snežne aktivnosti. 

Sledil je težko pričakovani večer s plesom in spustom po adrenalinskem toboganu.

 
 
1. dan
Dopoldanski čas na Medvedjem Brdu smo popestrili z aktivnostmi na snegu.
Z bobi smo se spuščali po hribu, gradili snežne stolpe in se kepali. 
Potem smo se pošteno okrepčali s kosilom, uredili sobe in se podružili s sostanovalci.
V popoldanskem času smo spoznali legendo o Medvedjem Brdu preko kamišibaj predstave. Preizkusili smo se v ustvarjanju lutk in čudovitih zgodb, ki smo jih tudi odigrali.
Po večerji smo šli na nočni sprehod z lučkami, nato pa smo prisluhnili še pravljici za lahko noč in se odpravili k počitk