Izjave otrok:

Zjutraj smo kolesarili do Planice in smo si ogledali skakalnice. Popoldne pa smo risali karto Kranjske Gore, učiteljica pa nam je potem povedala zgodbo o Zlatorogu. Na splošno je dobro, veliko športamo, veliko hodimo v hribe.

Luka Štrukelj

 

Zjutraj smo odšli v Triglavski narodni park. Hodili smo okoli jezera Jasna, kjer nam je učiteljica postavljala tudi različna zanimiva vprašanja. Nato smo odšli naprej, se ustavili in naredili kamene možice – to so markacije. Nato smo se obrnili in odšli v dom. Po kosilu smo imeli lokostrelstvo, bil sem tretji. Tu mi je všeč.

Žiga Železnik

 

Veliko smo se zabavali, ful dobro je, ker smo spoznali nove stvari, pa v naravi smo se spoznavali. Najbolj si bom zapomnila kolesarjenje, ker je bilo res lepo na kolesu. Pa všeč mi je bilo, ko smo praznovali Ajdin rojstni dan.

Zoja Car

 

Meni je bilo najbolj všeč kolesarjenje, ker je bilo faaajn! Pa lokostrelstvo, pa pohod, pa TNP! Pa prosti čas – smo delali, kar smo hoteli. Pa hrana je tudi dosti uredu.

Ana Jerman

 

 

Meni je bil zelo všeč torek, ker je bilo zelo sproščujoče, pa veliko smo kolesarili, kar mi je bilo super – že lepo vreme je bilo fajn, pa počutje v naravi s sošolci! Pa zelo všeč mi je bilo v TNP-ju, ker je bila prijetna temperatura, zanimivo je bilo poslušati učiteljico in veliko sem se pogovarjala s prijateljicami. Teden mi je hitro minil.

Neža Petek

 

Narava je naša najboljša učiteljica in umetnica. Lepota je vse okrog nas, le opaziti jo je treba znati. Meglice, ki se zjutraj dvigajo, kristalna voda, ki žubori, jesensko listje, vršaci, ki nas zviška gledajo, gobe vseh možnih barv in oblik … Danes smo okusili božanski okus navadne vode in suhe žemlje. Najboljša malica na svetu! Pa še jabolko. Ni boljšega kot jesti in ceniti čisto enostavno hrano v lepem okolju ob ptičjem petju. Poskusite, ne bo vam žal.
 

 

 
Kranjska Gora se kopa v soncu, mi pa se kopamo v dobri volji.

 

 

 

4. dan
 
3. dan
Danes smo vsi lahko preverili, koliko kondicije imamo. Vzpon na vrh smučišča nam ni delal toliko preglavic, kot smo se bali. Obiskali smo Bedanca in se strmo spustili v Podkoren. Popoldne smo nabirali znanje, da se bomo na večernem kvizu dobro odrezali.

 


 
 
2. dan
Torkovo nabiranje dragocenih izkušenj: zjutraj jej kot kralj, naučili smo se namreč, da je potrebno aktiven dan na svežem zraku začeti z zdravim zajtrkom. Kdor se ni najedel, je kmalu na lastni koži občutil volčjo lakoto. Ko se odpravljamo na izlet, v gore, v gozd, na raziskovanje, se opremimo z nahrbtnikom, v katerem je malica, voda, dodatna oblačila, kapa, rokavice in morda še kaj. V naravi se vedemo spoštljivo do okolja in drug do drugega. Pomagamo si, delimo hrano, znanje in dobro voljo.

 


 

1. dan

Prvi dan v Kranjski Gori je bil odet v čudovite jesenske barve. Naše učilnice v naravi so bile tri. Ena skupina je spoznavala lokostrelstvo, druga je nabirala kondicijo s sprehodom do Zelencev, tretja pa je risala zemljevid in se orientirala s kompasom. Dejavnosti na svežem zraku so nas zlakotnile in večerja nam  je teknila kot že dolgo ne. 

Večerni sprehod po Kranjski Gori pa je bil pika na i odličnega prvega dne v CŠOD Kranjska Gora.


Odhod iz Mengša

Ko smo že mislili, da bomo pešačili do Kranjske Gore, se nas je šofer avtobusa usmilil in nas počakal na začetku Muljave.