Spoštovani starši,

obveščamo vas, da je bila šola uradno opozorjena, da mora s ponedeljkom, 22. 11. 2021, pričeti z izvajanjem odloka v celoti. V nasprotnem primeru bi lahko nadzorne institucije odredile zaprtje šole in prehod na izobraževanje na daljavo za vse. Opozorjeni smo bili, da postopnost, za katero smo se odločili na naši šoli ni dopustna in da moramo takoj začeti izvajati odlok v celoti. Pomembno je, da se seznanite z vsemi informacijami, da v ponedeljek ne bo po nepotrebnem prihajalo do težav.

Šola mora zbrati nova soglasja staršev, saj smo bili opozorjeni, da prejšnja niso ustrezna. Naprošamo vas, da do ponedeljka, 22. 11. 2021, (ali prvi dan, ko bo otrok prišel v šolo) ponovno izpolnite soglasje, ki ga je otrok danes prinesel domov (za vsak slučaj ga prilagamo v priponki). V izogib raznim nevšečnostim in da vas ne bomo po nepotrebnem klicali po telefonu, vas prosimo, da res poskrbite, da bo otrok v ponedeljek v šolo prinesel izpolnjeno in podpisano soglasje.

Od ponedeljka naprej bomo torej na šoli v vseh razredih redno izvajali samotestiranje vsak ponedeljek, sredo in petek:

– učenci bodo samotestiranje izvedli sami v učilnicah ob prisotnosti učitelja,

– učenci morajo že v ponedeljek prinesti teste, ki jih prevzamete v lekarni (v izogib pozabljanju priporočamo, da ima otrok v torbi teste kar za cel teden, priporočamo, da jih ima v škatlici),

učenci, ki izpolnjujejo pogoj PCT, naj že v ponedeljek (ali prvi dan, ko bodo prišli šolo) prinesejo dokazilo o izpolnjevanju PCT pogoja, v nasprotnem primeru mora učenec opraviti samotestiranje. Če boste na soglasju obkrožili, da se strinjate, da podatek o izpolnjevanju PCT pogoja zabeležimo, potrdila otroku v nadaljevanju ne bo potrebno imeti pri sebi ob vsakem testiranju,

– če s samotestiranjem ne soglašate, prehaja vaš otrok na izobraževanje na daljavo in ostane doma,

učenci, ki ne bodo prinesli izpolnjenega soglasja in ne izpolnjujejo PCT pogoja, prav tako preidejo na izobraževanje na daljavo in otrok v nadaljevanju ne sme prisostvovati pouku v šoli,

če učenec na dan samotestiranja manjka, se mora samotestirati, ko pride nazaj v šolo.

Staršem učencev od 1. do 3. razreda, ki bi to želeli, bomo predvidoma v tednu od 22. 11. 2021 do 26. 11. 2021 v preddverju športne dvorane omogočili, da bodo ob svojem otroku, ko bo opravljal samotestiranje. Ta način bomo omogočili od 7.30 do 8.30, vstop v tem primeru bo skozi glavni vhod športne dvorane.

V kolikor s samotestiranjem ne soglašate, vas naprošamo, da otrok ne hodi v šolo, da ne bo po nepotrebnem postavljen v neprijetne situacije. Opozarjamo vas, da že v ponedeljek, žal, ne bomo imeli nobene druge možnosti, kot da otroka umaknemo od pouka in vas pokličemo, da ga pridete iskat oz. boste dovolili, da odide domov sam. Vaš otrok se bo v tem primeru izobraževal na daljavo.

Učitelji bodo za učence, ki se bodo šolali na daljavo, pripravili učne vsebine v spletnih učilnicah. Že zdaj vas obveščamo, da to ne bo pouk na daljavo v živo, ampak bodo učitelji v spletne učilnice objavljali navodila za učenje in nekatera učna gradiva.

Učenci, ki potrebujejo evidenčni list o opravljenem samotestiranju za potrebe obiskovanja izvenšolskih dejavnosti, naj ga imajo s seboj (lahko ga natisnete oz. ga bo otrok prvič dobil v šoli) in ga po opravljenem samotestiranju dajo učitelju v podpis.

Kot smo že zapisali, bo šola od ponedeljka, 22. 11. 2021, v izogib popolnega zaprtja izvajala odlok v celoti. Verjamemo, da bomo v tej izjemno zahtevni situaciji skupaj z vašo pomočjo, sodelovanjem in razumevanjem, uspešni. Starši ste dokazali, da situacijo razumete in ste svoje delo opravili odgovorno. Šola bo upravičila vaše zaupanje in samotestiranje v učilnicah izvedla z velikim razumevanjem in skrbnostjo do vaših otrok.

Vodstvo šole.