Napovedujemo

– četrtek, 28. marec 2024, naravoslovno popoldne, obogatitvena dejavnost za prijavljene učence od 5. do 9. razreda

– 1. april 2024, velikonočni ponedeljek, pouka prosto

– ponedeljek, 8. april 2024, 17.00 do 19.00, popoldanske pogovorne ure, 1. do 5. razred

– torek, 9. april 2024, 13.30 do 16.30, slaščičarsko popoldne, obogatitvena dejavnost za prijavljene učence 5. razreda (1. skupina)

– torek, 9. april 2024, 17.00 do 19.00, popoldanske pogovorne ure, 6. do 9. razred

– sreda, 17. april 2024, 13.30 do 16.30, slaščičarsko popoldne, obogatitvena dejavnost za prijavljene učence 5. razreda (2. skupina)

– četrtek, 18. april 2024, tradicionalna glasbena prireditev Kdor vesele pesmi poje, KD Mengeš

 

Stanje 21. 3. 2024

 

Zlato priznanje na državnem tekmovanju iz znanja zgodovine

Tekom šolskega leta so se nekateri osmošolci in devetošolci pripravljali na tekmovanje iz znanja zgodovine. Letošnja tema je bila Visoki in pozni srednji vek na Slovenskem. Učenci so preko izbrane literature spoznavali kolonizacijo in nastanek zgodovinskih dežel na Slovenskem, kar nekaj pozornosti pa je bilo namenjene tudi Celjskim grofom oz. knezom.

Šolsko tekmovanje je potekalo že v decembru, na katerem so bronasto priznanje osvojili Staš Vidmar Grčar, Petja Mavko, Hana Nadarević, Maks Peštaj Zevnik in Nejc Golob Rituper.

Staš se je uvrstil na državno tekmovanje, ki je bilo v začetku marca na OŠ Gradec v Litiji. Staš je osvojil zlato priznanje in med 190 tekmovalci iz cele Slovenije zasedel izjemno 2.  mesto.

ČESTITKE VSEM PREJEMNIKOM PRIZNANJ, ŠE POSEBNO PA STAŠU, KI JE PONOVNO IZKAZAL VRHUNSKO ZNANJE.

Svetovni dan voda

Voda je dragocena naravna dobrina in je temeljni pogoj za življenje. Danes, 22. marca, praznujemo svetovni dan voda, ki ga obeležujemo že od leta 1992.

(več …)

Mednarodni dan gozdov

Danes, 21. marca, praznujemo mednarodni dan gozdov. V okviru projekta Eko šola smo z učenci ustvarili animacije, s katerimi želimo osvestiti pomen varovanja gozdov.

(več …)

Izbraževalne delavnice ekošolcev

V okviru Ekošole so se ekošolci udeležili izobraževalnih delavnic, ki jih vodi Projektna skupina Inštituta za zdravje in okolje. Tematika, ki je bila predstavljena je učencem dobro znana, zelo suvereno so sodelovali in pokazali, da o tem že veliko vedo. Dejavnosti so bile prilagojene različnim triadam.

(več …)

Tim Bregar – državni prvak

V sredo, 13. 3. 2024, je na OŠ Mirna potekalo državno šolsko tekmovanje v badmintonu. Iz OŠ Mengeš se je na tekmovanje uvrstilo 6 učencev. Štirje učenci so tekmovali v kategoriji kategoriziranih tekmovalcev (tekmovalci, ki imajo točke v državnem prvenstvu), eden  je tekmoval v kategoriji nekategoriziranih tekmovalcev, ena učenka pa se tekmovanja ni udeležila. (več …)

Tabor za bistre glave, Rakov Škocjan 2024

Od petka, 15. 3. do nedelje, 17. 3. 2024, se je skupina devetošolk in devetošolcev udeležila obogatitvenega programa, na katerem se preizkusili na različnih izzivih. V petek so bile le-te najbolj povezane s spoznavanjem značilnosti Rakovega Škocjana ter Cerkniškega polja. Med seboj pa so se že pomerili tudi v prvem kvizu. Seveda je pa tudi veliko druženja in dobre volje.

(več …)

Tretješolci – mladi raziskovalci

Tretješolci smo se v tem tednu podali znanstvenim dogodivščinam naproti. Raziskovali smo namreč v Hiši eksperimentov, kjer je bilo nadvse zanimivo. Naučili smo se veliko zanimivega, predvsem zaradi tega, ker smo eksperimentirali samostojno: KAR NAREDIM SAM, TO ZNAM!

 

(več …)